Nieuwsbrief 19/03/2009

In deze nieuwsbrief:

  • 2009: verdubbeling Groene Haltewandelingen
  • BTTB wordt TreinTramBus
  • G-routes in het centrum

2009: verdubbeling Groene Halte-wandelingen

2009 belooft een druk Groene Haltejaar te worden. De teller staat momenteel op 13 nieuwe wandelingen: 5 aan de Vlaamse Kust, 3 in Oost-Vlaanderen, 4 in de stad Genk en één in de gemeente Temse. Alle wandelbrochures zullen klaar zijn in de loop van oktober 2009.

Het kustwandelproject kadert in het Kustactieplan van de Vlaamse regering, waarbij het recreatief wandelen perfect aansluit bij het thema ‘de Vlaamse Kust als actieve kust’. TreinTramBus werkt hiervoor samen met Natuurpunt, De Lijn, NMBS en tal van toeristische instanties.

In Oost-Vlaanderen is er een unieke samenwerking tussen de 3 Regionale Landschappen (Schelde – Durme, Meetjesland en Vlaamse Ardennen), Toerisme Oost-Vlaanderen en de mobiliteitsdienst van de provincie. Meer info hierover, ook over Genk en Temse in de loop van 2009.

BTTB wordt TreinTramBus

TreinTramBus is de nieuwe roepnaam. Maar ook website, huisstijl en ledenaanbod ondergaan een grondige facelift. De vernieuwingen moeten zorgen voor een grotere naambekendheid en een verhoging van het ledenaantal, met de nadruk op verjonging en vervrouwelijking. Op die manier staan we sterker en kunnen wij nog meer op het maatschappelijke debat wegen.

Word lid voor slechts 15 euro en ontvang het TreinTramBus Welkomstpakket ’09 met onder meer een NMBS-reischeque van 10 euro, de ‘ik heb een chauffeur’-button en 4 originele postkaarten.

G-routes in het centrum

Waar P-routes automobilisten wegwijs maken, zorgen G-routes voor aangename, veilige wandel- of fietsroutes van en naar het centrum. Dit nieuwe concept werd ontwikkeld door TreinTramBus en Trage Wegen, naar aanleiding van de Aardig-op-weg-week 2009 (16-22 september). De G-route is in de eerste plaats bedoeld als een functionele route van en naar het centrum, maar kan ook recreatief aangewend worden zoals bij Groene Halte.

G-routes worden gekenmerkt door:

  • verbinding van de rand van een gemeente of stad door of langs het centrum
  • een aaneenschakeling van wegjes vormen het traject
  • geen lus en een lengte van minimum 2 km
  • verbinding voor voetganger en/of fietsers
  • start of einde aan een openbaarvervoerspunt
  • verkeersveilig en aangenaam (langs groene lanen, trage wegen en parken)
  • functioneel of recreatief.

Het project wil gemeenten aanzetten tot het selecteren van dergelijke routes. Scholen, verenigingen, … worden opgeroepen om de route op een creatieve manier in de kijker te zetten van 16 tot 22 september. Gemeenten en steden die willen meewerken kunnen zich aanmelden bij TreinTramBus. Meer info vindt u binnenkort op de website van de Aardig-op-weg-week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *