13 nieuwe wandelingen!

13 nieuwe wandelingen

Ga tijdens de herfst de natuur in en geniet van de 13 nieuwe Groene Halte-wandelingen! Hiermee staat de teller in totaal op 24. Gisteren opende minister van toerisme Geert Bourgeois 5 nieuwe Kustwandelingen. Een aantal weken geleden werden er zowel in Genk als in Oost-Vlaanderen 4 nieuwe wandelingen voorgesteld.

Een volledig overzicht per provinicie vindt u hier.

Kusttram en wandelen: de ideale combinatie

Op 26 oktober werd in De Haan in aanwezigheid van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois het project Groene Halte Kust geopend.

Vijf nieuwe wandelingen werden er voorgesteld, verspreid over de kustlijn van De Panne tot Blankenberge. Eén van de wandelingen vertrekt aan het station van De Panne. Alle andere wandelingen starten en eindigen aan een halte van de Kusttram.

De Kusttram leent zich hier uitstekend toe door de hoge frequentie en het lange tracé dat de kustlijn volgt. De wandelroute ‘Polders en IJzermonding’ en de begin- en eindhaltes van deze wandeling zijn volledig toegankelijk voor personen met een rolwagen of kinderwagens. Dit project werd gerealiseerd met de financiële steun van de Vlaamse regering in het kader van het Kustactieplan en met de steun van De Lijn West-Vlaanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *