Groene Halte Westhoekreservaat en Calmeynbos (29/07/’12)

westhoekNatuurpunt Scheldeland bewandelt op zondag 29 juli de Groene Haltewandeling “Westhoekreservaat en Calmeynbos”. 

De Westhoek maakt deel uit van de Duinen en Bossen van De Panne, het grootste aaneengesloten duinengebied van de Vlaamse kust. De zeeduinen bieden een woonplaats voor vele, vaak erg zeldzame, planten- en diersoorten. Het Calmeynbos werd begin vorige eeuw aangeplant. Spontane bosverjonging en rijke variatie in fauna en flora hebben een positieve invloed op de ecologische barometer van dit kustbos.

De Groene Haltewandeling telt zo’n 9,5 km. Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en het grootste stuk van de wandeling loopt dwars door de duinen. Deze wandeling is dus helaas niet geschikt voor kinderwagens en personen met een rolwagen.

Op de terugweg bezoeken we het informatiecentrum De Nachtegaal. We kuieren er door de natuurtuin, maken even tijd voor een bezoek aan de permanente tentoonstelling die opgebouwd is rond de thema’s zee, strand en duin en verpozen in de cafetaria van het centrum.

Praktische informatie
  • Vertrek: 8u15 station Wetteren; trein 8u37 richting De Panne; reistijd 1u25
    Terug: 16u55 station De Panne; 18u23 station Wetteren
  • Meenemen: stevige stapschoenen, lunchpakket, verrekijker, eventueel natuurgidsen
  • Inlichtingen: Catherine (0497 731 007 – catherine.tydgat@skynet.be) of Rita (0486 71 85 71 – ritavandenberghe@scarlet.be)
  • Inschrijven: vóór 15 juli door overschrijving van € 14,40 per persoon (weekendbiljet heen en terug) op rekening 001-1264471-55 van Natuurpunt Scheldeland, met de mededeling ‘x deelnemers Groene Haltewandeling’ en Catherine of Rita verwittigen. Wij kopen dan de tickets aan. Beschik je reeds over een treinbiljet, schrijf je toch in bij Catherine of Rita zodat we zicht hebben op het aantal deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *