Nieuwsbrief 16/09/2013

In deze nieuwsbrief:

  • Freezemob Week van de Mobiliteit
  • 6 oktober 2013: Groene Haltewandeling in Leuven
  • Zaterdag 2 november 2013: Groene Haltewandeling Gontrode-Scheldewindeke en bezoek tentoonstelling Tracé Travak

Freezemob Week van de Mobiliteit

Van 16 tot 22 oktober loopt in heel Vlaanderen de Week van de Mobiliteit. Om de Week te promoten maakte TreinTramBus een filmpje waarbij honderden figuranten in een freezemob de openbare weg inpalmden. Zo doen we letterlijk en figuurlijk iedereen even stilstaan bij de voordelen van duurzamer verkeer en het plezier van een autoluwe omgeving.

> Bekijk het filmpje

6 oktober 2013: Groene Haltewandeling in Leuven

Op zondag 6 oktober 2013 verkent de Groene Haltewandelclub de omgeving van Leuven. We rijden met de bus naar het kasteel van Horst en wandelen dan met enkele tussenstops terug naar het station van Leuven. Aan het kasteel is er de mogelijkheid om het infopunt Hageland te bezoeken. Pauzes zijn voorzien aan Het Bed van Napoleon in Hoog-Linden en aan de abdij van Vlierbeek.

> Meer info en inschrijven

Zaterdag 2 november 2013: Groene Haltewandeling Gontrode – Scheldewindeke en bezoek tentoonstelling Tracé Travak

Op zaterdag 2 november organiseren TreinTramBus en de Erfgoedcel Viersprong Land van Rode een Groene Haltewandeling in het Land van Rode. De wandeling brengt ons tot aan de tentoonstelling “Tracé Travak” in Scheldewindeke. De wandelafstand is 10 km: ook haalbaar voor onervaren wandelaars en kinderen.

De reizende tentoonstelling Tracé Travak behandelt de geschiedenis van het woon-werkverkeer in de regio in al zijn facetten. In 2012 vierde de spoorlijn Gent – Geraardsbergen haar 145e verjaardag. De komst van de stoomtrein betekende de start van een nieuw tijdperk voor de inwoners van Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Gedurende 100 jaar werden mensen mobieler en konden ze zich verder en verder verplaatsen door de intrede van trein, tram, fiets en auto. Meer info: zie www.tracetravak.be

> Meer info en inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *