Groene Haltewandeling Gontrode – Scheldewindeke en bezoek tentoonstelling Tracé Travak (02/11/’13)

tracetravakOp zaterdag 2 november organiseren TreinTramBus en de Erfgoedcel Viersprong Land van Rode een Groene Haltewandeling in het Land van Rode. De wandeling brengt ons tot aan de tentoonstelling “Tracé Travak” in Scheldewindeke.

De wandelafstand is 10 km: ook haalbaar voor onervaren wandelaars en kinderen. Ze loopt via het Aalmoezenijbos in Gontrode, langs trage wegen in Landskouter en Moortsele (Rooberg, Boonakker, Hoek ter Hulst) door het dorp van Oosterzele naar het Ettingebos langs het GC De Kluize (bezoek tentoonstelling Tracé Travak). Via Hettingen vervolgt de wandeling voor de laatste kilometer naar het station van Scheldewindeke.

De reizende tentoonstelling Tracé Travak behandelt de geschiedenis van het woon-werkverkeer in de regio in al zijn facetten. In 2012 vierde de spoorlijn Gent-Geraardsbergen haar 145e verjaardag. De komst van de stoomtrein betekende de start van een nieuw tijdperk voor de inwoners van Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Gedurende 100 jaar werden mensen mobieler en konden ze zich verder en verder verplaatsen door de intrede van trein, tram, fiets en auto. Meer info: zie www.tracetravak.be

Plaats van afspraak

Station Gontrode, 13u35 – we wachten de aankomst van de trein uit Geraardsbergen af. U kunt de wandeling op 2 november eveneens individueel afleggen. Vertrekpunt: station Gontrode tussen 10u en 14u. U kunt dan een kaartje en trajectbeschrijving afhalen in het chirolokaal naast het station. Het lokaal bevindt zich naast het perron voor wie uit de richting Gent komt.

Deelnameprijs

Deelname is gratis. Niet inbegrepen: trein. Heenreis naar Gontrode, terugreis uit Scheldewindeke.

Maximaal aantal deelnemers

Voor de begeleide wandeling: 40 personen. Deze uitstap staat ook open voor niet-leden van TreinTramBus.

Begeleiding

Begeleiding gebeurt door Jan Vanseveren. Detailinfo op 09 223 86 12 of via jan.vanseveren@treintrambus.be. De dag zelf is de organisator bereikbaar op 0471 444 772.

Inschrijven

Inschrijven voor de begeleide wandeling vóór 31 oktober 2013 via www.treintrambus.be (ledenhoek), via mail naar info@treintrambus.be of door het strookje dat je vindt in de Mondig Mobiel op te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *