Groene Haltewandeling Borinage (18/10/’15)

borinageOp zondag 18 oktober verkennen we een regio die minder bekend is als wandelgebied: de Borinage. De wandeling is 22 km lang maar wie wil kan inkorten tot 10 km.

We vertrekken in Hainin en gaan richting terril Saint-Antoine. Hier volgen we een pad dat rond de terril cirkelt. We passeren de festivalweide van Dour, vroeger de koolmijn La grande Machine à Feu. We wandelen verder langs de terril de l’Averesse naar het bos van Saint-Ghislain. Rond 13u pauzeren we in café “Le clef du bois”. Wie wil kan hier afhaken (afstand = 10 km).

In de namiddag zien we aan de rand van het bos de betonnen schachtblok van steenkoolmijn Sauwartin. We wandelen verder langs de beek L’Elwasmes, het dorpje Warquignies in om onze volgende terril en steenkoolmijn Le Marcasse te bereiken. Op deze terril werd de film “Lust for life” (1956) met Kirk Douglas over het leven van Vincent Van Gogh gedraaid. Via het tracé van de oude spoorlijn Frameries – St-Ghislain komen we uit bij het station van St-Ghislain.

Plaats en tijdstip van afspraak

Afspraak om 10u20 aan ’t stationnetje van Hainin. Aanbevolen trein: vertrek Brussel-Zuid 8u54, richting Mons. Naar verwachting zijn we terug aan het station van St-Ghislain rond 17u.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de rit met trein en tram zijn niet inbegrepen.

Maximaal aantal deelnemers

40 personen

Begeleiding

Begeleiding gebeurt door Christine Van Houtte. De dag zelf is de organisator bereikbaar op het nummer 0479 73 71 19.

Tip

Je kan ’s middags een lunchpakket gebruiken, mits consumptie van een drankje, of ter plaatse een maaltijd bestellen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 15 oktober via het online formulier op de ledenhoek, via mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTrambus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *