Heidewandeling

Gemeente Genk en Zonhoven
Lengte van de wandeling: 15 km
Kortere wandeling van 9 km

Deze wandeling staat helemaal in het teken van de heide en wordt daarom best in augustus of september bewandeld, wanneer de heide het mooist is. De wandelaars bezoeken eerst het Domein Bokrijk en verder Molenheide (Zonhoven) en de heide van Schemmersberg (Genk). Het is ook mogelijk om te kiezen voor een korter traject van 9 km (enkel doorheen het gebied Schemmersberg). Facultatief is deze wandeltocht nog uit te breiden met het heidereservaat De Teut. De bezoekers hebben de kans om zoveel mogelijk door de heide te wandelen.

Genk_HeidewandelingOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Bokrijk

Eindpunt: bushalte Winterslag Spoorwegstraat

Buslijn G4, rittijd tot aan Genk station ca. 11 minuten, op weekdagen en op zaterdag minimaal twee bussen per uur, op zon- en feestdagen één bus per uur

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Heidewandeling bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in het Heempark, in Domein Bokrijk en via de toeristische dienst van de stad Genk. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af. Door de smalle wandelpaden en door het mulle zand zijn een deel van de wandelpaden niet of moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *