Het groene Westerringspoor

Stad Gent
Lengte van de wandeling: 10,7 km
Kortere wandeling: 6 km

“Het Groene Westerringspoor” is een zeer groene wandeling in onverwachte delen van Gent. Het nagelnieuwe Bloemekenspark, de oude spoorweg van het Westerringspoor, de monumentale Westerbegraafplaats, het Stedelijk Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen, het Landschapspark Groene Velden en het pittoreske Domein Claeys-Boúúaert volgen elkaar op.

Westerringspoor2Openbaar vervoer

Vertrekpunt: Edmond Van Beverenplein in Gent
De volgende tram- en buslijnen hebben er een halte:

  • Tramlijn 1 Flanders Expo – St.-Pietersstation – Korenmarkt – Van Beverenplein – Wondelgem / Evergem
  • Buslijn 5 UZ – Zuid – AZ St Lucas / Van Beverenplein
  • Buslijn 52-53-54 Gent-Zuid – Van Beverenplein – Doornzele / Assenede.

Eindpunt: Mariakerke Kerk
Deze halte wordt bediend door de volgende buslijnen:

  • Buslijn 9 Mariakerke – St.-Pietersstation – Gentbrugge
  • Buslijn 6 Mariakerke Post – Meulestede – Dampoort – Zuid – Watersportbaan.

Je kan ter hoogte van de kerk eveneens de straat naar links nemen (Alphonse Claeys-Boúúaertlaan): na 250 meter kom je bij de halte van buslijn 3 Mariakerke – Korenmarkt – Dampoort – Gentbrugge.

Eindpunt korte wandeling: Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen
Via de Driepikkelstraat is het 150 meter lopen naar de halte “Jutestraat” op de Brugsesteenweg. Deze halte wordt bediend door buslijn 3 Mariakerke – Korenmarkt – Dampoort – Gentbrugge.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Het groene Westerringspoor bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme van Gent (www.visitgent.be) en bij de Groendienst. Je kan de brochure ook HIER DOWNLOADEN.

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
De korte variant (6 km) is volledig toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De lange wandeling (10,7 km) is niet volledig toegankelijk, maar wel perfect haalbaar met kinderwagens. De wandelingen zijn uitgesproken kindvriendelijk. Op de korte wandeling kom je bijvoorbeeld langs diverse speelterreinen. Beide trajecten lopen grotendeels over autovrije wandelpaden. Ook de natuur onderweg biedt voldoende leuke elementen om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen.

Informatie over het gebied

2 gedachten over “Het groene Westerringspoor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *