Het verhaal van een landschap

Gemeente Temse
Lengte van de wandeling: 7,5 en 17,5 km

Deze wandeling laat je kennismaken met de rijke verscheidenheid en schoonheid van het landschap in Temse. De basiswandeling van 7,5 km voert je langsheen de Schelde en het aanpalende meers- en poldergebied, doorheen het bosrijke domein rond het Fort van Steendorp en langs akkers en weilanden. Onderweg passeer je ook verschillende poelen, vroegere rootputten, waarin onder meer de beschermde kamsalamander voorkomt. Het langere traject van 17,5 km neemt je nog verder mee langs de typisch Wase met bomen omzoomde bolle akkers en eindigt in het zanderige noorden van Temse.

Volledig bewegwijzerd!

VerhaalVanHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Temse
Bereikbaar met de trein vanuit Mechelen (ritduur ongeveer 26 minuten) of Sint-Niklaas (ritduur ongeveer 7 minuten), of met de bus vanuit Antwerpen (lijnen 93-95-97-99-99S), Sint-Niklaas (lijnen 93-95-97) of Hamme (lijnen 99-99S)

Eindpunt korte wandeling: bushalte Steendorp-Hemelrijkstraat (buslijnen 93-95-97-99-99S)

Eindpunt lange wandeling: bushalte Haasdonk-Bank (buslijn 82)

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Het verhaal van een landschap bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij de toeristische dienst van de gemeente Temse. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af. Niet alle wegen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Informatie over het gebied

Toeristische dienst – informatiekantoor:
Gemeentehuis, Markt 1, 9140 Temse
Tel: 03 771 51 31
Fax: 03 771 94 34
toerisme@temse.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.