LaHulpeHeader

Kasteel van La Hulpe – Zoniënwoud

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someonePin on Pinterest

Gemeente La Hulpe en Bosvoorde
Korte variant: 14 km
Lange variant: 18 km

Voor deze wandeling mag je je aan een zeer bosrijk traject verwachten. De wandeling start bij het station van La Hulpe en loopt eerst door bewoond gebied. Ondanks de bebouwing is ook dit eerste traject al vrij groen: je passeert bijvoorbeeld langs een vijver (Le Grand Etang) in het centrum van La Hulpe en een klein natuurgebiedje langs de beek L’Argentine. Eenmaal het dorp voorbij kom je in het unieke domein van het kasteel van La Hulpe met tal van vijvers en uiteraard het kasteel zelf. Vervolgens duik je voor enkele uren het bos in. Het Zoniënwoud is één van de grootste wouden van België. Het strekt zich uit over drie gewesten: Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

LaHulpe_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station La Hulpe
La Hulpe wordt elk uur bediend door de L-trein Brussel – Ottignies – Louvain-la-Neuve, op weekdagen ook door de IR Binche – Brussel – Ottignies – Louvain-la-Neuve.

Eindpunt: Station Groenendaal (korte variant) of Bosvoorde (lange variant)
Zowel in Groenendaal als in Bosvoorde kan je de trein nemen naar Brussel of Ottignies.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Kasteel van La Hulpe – Zoniënwoud bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in de stations van La Hulpe en Ottignies. Van deze wandelbrochure bestaat ook een Franstalige versie: Château de La Hulpe – Forêt de Soignes. Kostprijs: 1,5 euro

TreinTramBus-leden kunnen de brochure bestellen via www.treintrambus.be/leden (kostprijs: 1 euro + verzendingskosten).

Aard van de route
Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen: het grootste deel verloopt immers over onverharde boswegen. Wegens een paar steile hellingen is ze voor mensen met kinderwagens niet aan te raden.

Informatie over het gebied

Een gedachte over “Kasteel van La Hulpe – Zoniënwoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *