IeperKomenHeader

Langs het kanaal Komen-Ieper

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someonePin on Pinterest

Gemeente Komen en Ieper
Korte variant: 17,5 km
Lange variant: 19,5 km

De wandeling volgt deels het historische kanaal Komen – Ieper. Verwacht hier geen binnenschepen, want het kanaal is nooit in gebruik genomen. Het gebied rond het ‘kanaal’ is intussen wel geëvolueerd tot een prachtig natuurlint. We verlaten op tijd en stond de loop van het kanaal om de heuvelruggen in de omgeving te verkennen. Zo kan je op de wandeling genieten van prachtige vergezichten op onder andere Ieper, het Noord-Franse Lille en de ‘West-Vlaamse Bergen’, waaronder de Kemmelberg. In de omgeving van Ieper herinneren bunkers, oorlogskerkhoven en bomkraters nog steeds aan de bittere strijd die hier gevoerd werd vanuit de loopgraven in 1914-18. In Ieper zelf zijn er ook nog tal van bezienswaardigheden, zoals de lakenhalle en het museum In Flanders Fields, de Grote Markt en de Menenpoort.

IeperKomen_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Komen
Elk uur rechtstreekse treinen vanuit Brussel via Kortrijk tot Komen

Eindpunt: Station Ieper
Elk uur rechtstreekse IC-treinen naar Komen – Wervik – Menen – Wevelgem – Bissegem – Kortrijk – Oudenaarde – Zottegem – Denderleeuw en Brussel

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Langs het kanaal Komen – Ieper bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in de stations van Komen en Kortrijk en bij een aantal toeristische diensten. Van deze wandelbrochure bestaat ook een Franstalige versie: Le long du canal Comines – Ypres. Kostprijs: 1,5 euro

Deze brochure is momenteel niet meer in stock. TreinTramBus-leden kunnen de brochure wel nog gratis downloaden via www.treintrambus.be/leden.

Aard van de route
Het grootste deel van de wandeling loopt over verharde wegen. Voor kinderwagens is de kortere variant volledig toegankelijk, de langere variant niet. Enkele stukjes over onverharde boswegen en één steile helling maken de wandeling (beide varianten ) ongeschikt voor rolstoelgebruikers.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *