Maas- en Bocqvallei

Gemeente Yvoir
Korte variant: 3,9 km
Middellange variant: 16,5 km
Lange variant: 20,8 km

De wandeling verloopt in zijn geheel in de Condroz. De Condroz is een golvende streek, die een buffer vormt tussen de Ardennen en de Famenne aan de zuidkant en laag-België aan de noordkant. Al wandelend kruis je minstens één keer de rivier de Bocq – bij de middellange en de lange wandeling twee keer. Deze rivier heeft een diepe en vrij smalle vallei in het landschap uitgesleten. Elders kan je dan weer genieten van prachtige panorama’s over de Maasvallei. De wandeling verloopt grotendeels over trage wegen, rust gegarandeerd!

yvoir_HPOpenbaar vervoer

De Groene Haltewandeling (alle varianten) start aan het station van Godinne en eindigt aan het station van Yvoir. Zowel het vertrek- als het eindpunt worden elk uur bediend door de IC-trein Brussel – Namen – Dinant. Op weekdagen worden deze treinen aangevuld met enkele P-treinen. Buslijn 433 Namen – Yvoir – Dinant van de TEC bedient eveneens het vertrek- en eindpunt. De bussen rijden van maandag tot zaterdag ongeveer om de twee uur, op zondag zijn er drie ritten per dag.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van NMBS en TEC.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Maas- en Bocqvallei bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in de stations van Namen en Dinant, bij een aantal toeristische diensten en in Maison du TEC van Namen. Van deze wandelbrochure bestaat ook een Franstalige versie: Vallée de la Meuse et du Bocq. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Op deze wandeling wisselen onverharde en verharde wegen elkaar af. Sommige paadjes kunnen er bij regenweer nogal modderig bijliggen, andere zijn steil en smal. De wandeling is dan ook niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *