Op ontdekking langs trage wegen

Gemeente Dilbeek en Asse
Korte variant: 10,5 of 12,5 km
Lange variant: 22,5 km

Deze wandeling laat je kennismaken met de groene heuvels van het Pajottenland. Op 10 km van Brussel kom je in een landschap terecht dat nog vrij is van massatoerisme en industrie: een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. De wandeling werd ontwikkeld in samenwerking met Trage Wegen vzw. Trage wegen: dat zijn alle paadjes die voornamelijk geschikt of bedoeld zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Deze Groene Haltewandeling loopt tussen de stations van Dilbeek, Sint-Martens-Bodegem en Asse. Je hebt de keuze tussen een lange variant (Dilbeek – Asse) of twee kortere varianten (Dilbeek – Sint-Martens-Bodegem of Sint-Martens-Bodegem – Asse).

DilbeekAsse_HPOpenbaar vervoer

De stations Dilbeek en Sint-Martens-Bodegem liggen op spoorlijn 50 tussen Gent en Brussel en zijn goed bereikbaar vanuit zowel Aalst – Denderleeuw als vanuit Brussel (minstens elk uur een trein). In Asse kan je de trein nemen richting Dendermonde of Brussel.

Met de bus? Aan Dilbeek station passeren buslijnen 129-136-820-810; aan het station van Sint-Martens-Bodegem buslijn 116; aan het station van Asse o.a. buslijn 214.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Inlegblad wijziging route
door werkzaamheden van het Agentschap Natuur en Bos is de route licht gewijzigd. Hier vind je een inlegblad met de geüpdatete info terug.

Aankoop brochure
De wandelbrochure Op ontdekking langs trage wegen bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in het station van Denderleeuw. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Op deze wandeling wisselen onverharde en verharde wegen elkaar af. Sommige paadjes zijn erg smal en kunnen er bij regenweer nogal modderig bijliggen. De wandeling is dan ook niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Stevige schoenen en een lange broek zijn aan te raden.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *