Polders en Ijzermonding

Gemeente Middelkerke en Nieuwpoort
Lengte van de wandeling: 12 of 13 km

De Vlaamse Kust telt 6 Groene Halteroutes, verspreid over de hele kustlijn. De Kust leent zich uitstekend voor Groene Halte, door de aanwezigheid van de Kusttram van De Panne tot Knokke, treinstations en prachtige stukjes natuur. Deze wandeling brengt je naar het hinterland achter de kuststrook, midden in de polders. Via het kanaal Passendale – Nieuwpoort bereik je Nieuwpoort en wandel je langs de prachtige havengeul of doorheen het natuurgebied De IJzermonding.

Nieuwpoort_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: tramhalte Middelkerke Krokodiel
Eindpunt: tramhalte Nieuwpoort-Bad

Tussen 9u en 18u zijn er minstens 3 trams per uur, maar vaak is er buiten deze tijdspanne ook een hoge tramfrequentie.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Polders en Ijzermonding bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij de toeristische diensten van Middelkerke en Nieuwpoort. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
Deze route en de kusttramhaltes zijn volledig toegankelijk voor personen met een rolwagen of kinderwagens. Aan de halte ga je best op het verhoogde perrongedeelte staan zodat je opstapt aan het middengedeelte (= lagevloergedeelte) van de tram.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *