Stationsstapper Bilzen – Tongeren

Gemeente Bilzen, Hoeselt en Tongeren
Lengte van de wandeling: 22,5 km

Verkortingsmogelijkheden (NIET OP ZONDAG): 13,7 en 8,8 km

De wandeling start in de Demervallei, die je verscheidene keren volgt en dwarst. Van zodra je de Demer achter je laat ben je in het Zuid-Limburgse Haspengouw, bekend voor zijn boomgaarden. Via een licht golvend landschap wandel je verder tot Tongeren. Je ontdekt het begijnhof en de middeleeuwse stadspoort van deze historische stad.

BilzenTongerenOpenbaar vervoer

De stations Bilzen en Tongeren worden elk uur bediend door de IR-trein Antwerpen – Aarschot – Hasselt – Bilzen – Tongeren – Luik. Van maandag tot vrijdag stopt elk uur ook de IC-trein Knokke – Brugge – Gent – Brussel – Leuven – Aarschot – Hasselt – Bilzen – Tongeren.

Kies je voor één van de kortere varianten, dan begint/eindigt de wandeling in ’s Herenelderen. Dit dorp heeft geen treinbediening, maar je kan het wel elk uur bereiken met de Tongerse buslijn T1 (Nerem – Tongeren – Genoelselderen, kies richting Genoelselderen). Deze bus rijdt elk uur, ook op zaterdag. Op zondag rijdt de bus niet. Je kan dan enkel de belbus nemen.

Voor meer informatie, raadpleeg de wandelgids of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop wandelgids
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden.

De Stationsstapper kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus (12,50 euro inclusief verzendingskosten).

Aard van de route
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *