Stationsstapper Brugge – Beernem

Gemeente Brugge en Beernem
Lengte van de wandeling: 17,5 km
Verkortingsmogelijkheden: 6,8 en 10,7 km

Deze wandeling voert je langs GR 129 door de Zandstreek ten oosten van Brugge. Na een panorama op deze prachtige stad ter hoogte van het Minnewater kom je al snel in het groen van de Assebroekse Meersen. Het rustige kanaal Gent – Brugge – Oostende is de wit-rode draad op je tocht. Op een deel van het traject heeft dit kanaal zijn uitzicht behouden van enkele eeuwen geleden. De oevers, die door de Stationsstapper gevolgd worden, zijn omgevormd tot het natuurgebied Gevaerts-Noord. Elders volgt de Stationsstapper oude spoor- en trambeddingen, die nu een groen lint in het landschap trekken.

BruggeBeernemOpenbaar vervoer

Station Brugge is uitstekend bereikbaar vanuit alle hoeken van het land. Er is minstens één rechtstreekse trein per uur naar alle grote Vlaamse steden.

Station Beernem is een halte op het traject van de L-trein Brugge – Gent. Er is minstens één keer per uur een trein in elke richting, ook in het weekend. Vanuit Brugge en Gent zijn de meeste steden van het land rechtstreeks bereikbaar.

Kies je voor één van beide korte varianten, dan begint/eindigt de wandeling in Ver-Assebroek. Ver-Assebroek heeft geen station, maar ligt bij het eindpunt van de Brugse buslijn 1 (Brugge Station – Ver-Assebroek): rijdt op weekdagen, zaterdag en zondagnamiddag elke 20 minuten, op zondagvoormiddag elk uur.

Voor meer informatie, raadpleeg de wandelgids of de routeplanner van De Lijn of de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop wandelgids
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden.

De Stationsstapper kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus (12,50 euro inclusief verzendingskosten).

Aard van de route
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *