Stationsstapper Halle – Groenendaal

Gemeente Halle, Beersel, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode
Lengte van de wandeling: 20,8 km
Verkortingsmogelijkheden: 14,3 en 7,1 km

In het eerste deel van deze zeer gevarieerde tocht wandel je door het heuvelende landschap ten zuiden van Brussel. Ondanks de nabijheid van de grootstad is het hier verrassend groen. Kleinschalige natuurgebieden in beekvalleien, bossen met holle wegen, en weidse vergezichten volgen elkaar op. In het tweede deel van de wandeling doorkruis je het bekendste woud van België. Het Zoniënwoud wordt ook wel eens een beukenkathedraal genoemd. Niet alleen eekhoorns, maar ook reeën en tal van amfibieën voelen er zich thuis.

HalleGroenendaalOpenbaar vervoer

Halle is vlot bereikbaar per trein. Zonder overstap kan je van hieruit naar Brussel, Mechelen, Antwerpen, Vilvoorde, op weekdagen ook Kortrijk en Geraardsbergen. In Brussel zijn er aansluitingen in alle richtingen.

Groenendaal is een stopplaats van de L-trein Brussel – Ottignies. Er is elk uur een trein, ook op zaterdag en zondag. In Brussel-Noord zijn er aansluitingen naar alle hoeken van het land.

Holleken is een stopplaats van de IR-trein Antwerpen – Brussel – Nivelles, in het weekend de L-trein Brussel – Nivelles. Deze trein rijdt elk uur. In Brussel-Zuid zijn er aansluitingen in alle richtingen.

Voor meer informatie, raadpleeg de wandelgids of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop wandelgids
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden.

De Stationsstapper kan besteld worden via de website van TreinTramBus (12,50 euro inclusief verzendingskosten).

Aard van de route
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *