Stationsstapper Herentals – Tielen

Gemeente Herentals en Kasterlee
Lengte van de wandeling: 24,6 km
Verkortingsmogelijkheden: 13,9 en 10,7 km

Hou je van de Kempische zandgronden met hun geurige dennenbossen? Dan is deze wandeling een festijn. Van zodra je de stad Herentals of de dorpskern van Tielen verlaat, is de zandige bodem zichtbaar. De dennenbossen zijn een veel voorkomende biotoop in de Kempen. De tocht baant zich een weg door talrijke kleine en grote natuurgebieden.

HerentalsTielenOpenbaar vervoer

Station Herentals is goed bereikbaar per trein: je vindt er minstens éénmaal per uur rechtstreekse treinen naar Lier, Antwerpen, Turnhout, Geel, Mol en Neerpelt. Van maandag tot vrijdag kan je ook rechtstreeks naar Mechelen en Brussel. In Antwerpen-Berchem (of Mechelen) zijn er aansluitingen naar andere bestemmingen.

Tielen is een stopplaats op de spoorlijn Herentals – Turnhout. Er is elk uur een rechtstreekse trein naar Antwerpen via Herentals en Lier, van maandag tot vrijdag ook naar Mechelen en Brussel.

Kies je voor één van beide korte varianten, dan begint/eindigt de wandeling bij de Witte Bergen in Lichtaart. Er is geen trein, maar de bushalte Olensteenweg bevindt zich vlakbij. Bij deze halte vind je de volgende buslijnen:

  • Lijn 305 Leuven – Herentals – Turnhout: rijdt elk uur, ook op zaterdag en zondag (op zondag tussen Herentals en Leuven slechts om de 2 uur)
  • Lijn 212 Herentals – Turnhout (enkel in de spits)

Voor meer informatie, raadpleeg de wandelgids of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop wandelgids
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden.

De Stationsstapper kan besteld worden via de website van TreinTramBus (12,50 euro inclusief verzendingskosten).

Aard van de route
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *