Stationsstapper Leuven – Sint-Joris-Weert

Gemeente Oud-Heverlee, Huldenberg, Bertem, Lubbeek en Leuven
Lengte van de wandeling: 25,7 km
Verkortingsmogelijkheden: 9,2 en 16,5 km

Deze tocht leidt je door een zeer gevarieerd landschap. Vanaf Sint-Joris-Weert stap je langs de kronkelende Dijle richting Heverlee. Je loopt afwisselend door bossen en open landschappen. Vanaf Heverlee wandel je in een boog door de verrassend groene rand rond Leuven. In het heuvelachtige landschap passeren diverse uitzichten op Leuven de revue. Je komt langs enkele mooie kastelen en abdijen.

WeertLeuvenOpenbaar vervoer

Het station Leuven is uitstekend bereikbaar per trein vanuit alle hoeken van het land. Er rijdt minstens elk uur een rechtstreekse trein naar alle grote Vlaamse steden.

Sint-Joris-Weert is een stopplaats op de spoorlijn Leuven – Wavre – Ottignies. Op weekdagen zijn er twee treinen per uur, op zaterdag en zondag één trein per uur.

Kies je voor één van de verkortingsmogelijkheden dan kan je in Bovenlo buslijn 3 nemen naar Leuven station. Buslijn 3 Leuven – Pellenberg – Lubbeek rijdt op weekdagen en zaterdagnamiddag om de 15 minuten, op zaterdagvoormiddag om de 30 minuten, op zondag elk uur.

Voor meer informatie, raadpleeg de wandelgids of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop wandelgids
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden.

De Stationsstapper kan besteld worden via de website van TreinTramBus (12,50 euro inclusief verzendingskosten).

Aard van de route
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *