Vlaamse Ardennen

Gemeente Brakel en Geraardsbergen
Lengte van de wandeling: 17 km
Kortere wandeling van 11 km

De regio Vlaamse Ardennen is een heuvelachtige streek tussen Schelde en Dender in het zuiden van Oost-Vlaanderen. De heuvels met ijzerhoudend zand op de top, waarvan enkele uitschieters hoger dan 140 m, zijn de overblijfselen van de zandbanken voor de toenmalige kust. Het omringende, zachtere materiaal spoelde sindsdien naar zee. Het gevolg is een steeds variërend landschap dat aan de oorsprong ligt van een waaier aan biotopen. Diversiteit aan landschappen, diversiteit aan biotopen, diversiteit aan fauna en flora, zo simpel is dat.

VlaamseArdennenHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Opbrakel Sint-Martensstraat
Buslijnen 21, 24 en 25 Zottegem – Brakel – Ronse, minstens één keer per uur, ook in het weekend

Eindpunt: Station Geraardsbergen
Treinen richting Gent, Denderleeuw – Aalst, Ath, Enghien – Edingen en tal van buslijnen

Eindpunt verkort traject: Zarlardinge Kerk
Buslijn 78 naar Geraardsbergen, minstens één keer per uur, ook in het weekend

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Vlaamse Ardennen bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
Het parcours wisselt verharde trajecten af met onverharde. Er zijn smalle en steile paadjes en ook twee zompige stukjes. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderwagens, rolstoelen of personen die moeilijk te been zijn. Na regen of onweer zijn nog wel meer of grotere delen van het parcours drassig of modderig.

Informatie over het gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.