DePanne

Westhoekreservaat en Calmeynbos

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someonePin on Pinterest

Gemeente De Panne
Lengte van de wandeling: 9,5 km

De Vlaamse Kust telt 6 Groene Halteroutes, verspreid over de hele kustlijn. De Kust leent zich uitstekend voor Groene Halte, door de aanwezigheid van de Kusttram van De Panne tot Knokke, treinstations en prachtige stukjes natuur. Voor deze wandeling worden voornamelijk de Westhoek (een duinengebied van ca. 345 hectare groot) en het Calmeynbos in de kijker geplaatst.

DePanne_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station De Panne
Eén trein per uur (zowel in de week als in het weekend)

Eindpunt: tramhalte De Panne Kerk
Minstens 3 trams per uur tussen 9u en 18u

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Westhoekreservaat en Calmeynbos bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij de toeristische dienst van De Panne. Kostprijs: 1,5 euro

TreinTramBus-leden kunnen de brochure bestellen via www.treintrambus.be/leden (kostprijs: 1 euro + verzendingskosten).

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en het grootste stuk van de wandeling loopt dwars door de duinen. Daarom is deze wandeling niet geschikt voor personen met een rolstoel en kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *