Gentbrugse Meersen

Stad Gent
Lengte van de wandeling: 13,3 km
Kortere wandeling: 9 km
Toegankelijke variant: 7,4 km

De Gentbrugse Meersen, vroeger een lappendeken van kleinere groengebieden, voormalige landbouwgronden en restruimtes, ontwikkelt zich nu tot een diverse en aantrekkelijke groenpool. Je vindt er onder andere het geboortebos. Langs ons eigen Gentse Zwin, de slikken en schorren langs de Schelde, gaat de wandeling in een groen lint naar het Ledebergse Keizerpark en, voor wie nog even wil doorstappen, via de mooie Sint-Baafssite naar het hart van de oude binnenstad.

Openbaar vervoer

Vertrekpunt: Gent, Braemkasteelstraat
De volgende tram- en buslijnen hebben er een halte:

  • Tramlijn 22 Zuid – St.-Pietersstation – Gentbrugge DC
  • Buslijn 3 Mariakerke – Korenmarkt – Gentbrugge
  • Buslijn 9 Mariakerke – St.-Pietersstation – Gentbrugge.

Eindpunt: Gent, Korenmarkt
Op de Korenmarkt kan je met tal van tram- en buslijnen alle richtingen uit. Richting St.-Pietersstation neem je tram 1, richting Dampoortstation buslijnen 3, 17, 18, 38 of 39.

Eindpunt korte wandeling: Gent, Keizerpark
Deze halte wordt bediend door:

  • Tramlijn 21-22 Zwijnaarde – St.-Pietersstation – Zuid – Gentbrugge DC / Melle Leeuw
  • Buslijn 34 Sint-Martens-Latem – Sint-Pietersstation – Dampoort – Wetteren
  • Buslijn 35 Sint-Martens-Latem – Sint-Pietersstation – Dampoort – Beervelde
  • Buslijn 36 Sint-Pietersstation – Dampoort – Zele.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure

De wandelbrochure Gentbrugse Meersen bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is verkrijgbaar in de Stadswinkel, bij Gent Info, de dienst Toerisme (www.visitgent.be), de Groendienst en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. Je kan de brochure ook HIER DOWNLOADEN.

De brochure is enkel nog verkrijgbaar op pdf en kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus kunnen de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
De toegankelijke variant loopt over betonpaden, en tweemaal over 200 m over een halfverharde weg. De andere wandelingen – korte en lange variant – lopen deels over onverharde paden, en zijn dus niet geheel toegankelijk voor rolstoelen. Kinderwagens kunnen wel mee, mits wat moeite af en toe. De wandelingen zijn uitgesproken kindvriendelijk. Zowel op de korte als op de lange wandeling kom je bijvoorbeeld langs diverse speelterreinen. Beide trajecten lopen grotendeels over autovrije wandelpaden. Ook het blotevoetenpad en de natuur onderweg zijn extra elementen om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *