Groene Halte Hoge Venen (19/02/’17)

hogevenenOp zondag 19 februari gaan we met de Groene Haltewandelclub naar de Hoge Venen. We wandelen van Eupen-Ternell naar het Duitse Roetgen. Daarmee wordt deze wandeling de eerste internationale Groene Haltewandeling! De wandeling brengt ons via enkele veenriviertjes naar het hoogveen “Kutenhart”. Daarna gaat het door een uitgestrekt woud tot in de Duitse gemeente Roetgen, ooit een stopplaats op de Vennbahn. Op een afstand van 16 km komen we zo goed als geen wegen of bebouwing tegen. Rust verzekerd!

Opgelet: de wandeling loopt deels over smalle, rotsachtige en glibberige paden en is dus NIET toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens. Stevig schoeisel is verplicht. Neem uw lunchpakket mee, want onze middagpauze nemen we in het bos, zonder catering. Koffiepauze / sanitaire stop wordt voordien voorzien in Ternell, en na de wandeling in Roetgen.

Plaats en tijdstip van afspraak

Station Eupen, 9u50. Daar nemen we om 10u bus 385 richting Monschau. Aanbevolen trein: Oostende 6u40 – Brussel-Zuid 7u56 – Eupen 9u44. De terugreis verloopt met bus en trein via Aken: Aachen Hbf 18u04 – Welkenraedt 18u18/18u26 – Brussel-Zuid 20u – Oostende 21u29 (of later, naar keuze). Aanbevolen ticket, geldig vanaf Luik of Hasselt: Euregioticket (prijs in november 2016: 18,50€ voor twee personen). U dient het ticket zelf aan te kopen. Dat kan bijvoorbeeld in Luik of Eupen aan het loket. Online is het te koop via https://www.dbregio-shop.de.

Deelnameprijs

Deelname is gratis, de ritten met trein en bus zijn niet inbegrepen. Maximum 30 deelnemers.

Begeleiding

Jan Vanseveren, jan.vanseveren@treintrambus.be, tel. 09 233 74 39, gsm 0471 444 772

Inschrijven

Inschrijven vóór 16 februari 2016 bij voorkeur via het online formulier, via mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *