Nieuwe Groene Halte in Drongen!

Brochure_Drongen_nieuw.inddTreinTramBus, Stad Gent en Natuurpunt lanceren vandaag een nieuwe Groene Haltewandeling Meersen en Trage Wegen. De route start aan Drongen station, verkent een reeks trage wegen in Drongen en loopt door natuurgebied De Assels langs de pittoreske oevers van de Leie. Via de Blaarmeersen en het buurtpark Overmeers bereik je het Sint-Pietersstation.

Groene Haltewandelingen zijn wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station of bushalte. Aan die haltes komt minstens één trein, tram of bus per uur voorbij. “Deze eenvoudige, maar aantrekkelijke formule brengen we opnieuw in de praktijk in Gent. Na Het Groene Westerringspoor en Gentbrugse Meersen is dit al de derde Groene Haltewandeling op het grondgebied van de Stad Gent”, zegt Rudy Coddens, schepen voor Openbaar Groen.

Meersen en trage wegen is een zeer gevarieerde wandeling in voor velen nog onbekende delen van Gent. Rudy Coddens: “Startpunt van de wandeling is het station van Drongen. Van hier ben je erg snel in een verrassend landelijke hoek van Gent. De wandeling eindigt aan Gent Sint-Pieters, een van de drukste stations van het land: een groter contrast met het Drongense meersenlandschap waar je je op het platteland waant, is nauwelijks denkbaar”.

Groene Halte is een initiatief van TreinTramBus: “Op deze manier willen we mensen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van de wandeling te komen. Ook tijdens de vrije tijd nemen mensen nog te vaak de auto, terwijl het openbaar vervoer hier vaak een prima alternatief kan zijn”, zegt Delphine Grandsart, projectverantwoordelijke Groene Halte bij TreinTramBus: “Het concept slaat aan: intussen zijn er al meer dan 40 Groene Haltewandelingen in heel België”.

Na 22 oktober is de wandelbrochure gratis te verkrijgen in de Stadswinkel, bij Gent Info, de Dienst Toerisme, de Groendienst, TreinTramBus en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. De brochure zal ook te downloaden zijn op www.stad.gent (zoekterm: Groene Haltewandeling) en op www.groenehalte.be.

Deze Groene Haltewandeling wordt gerealiseerd door TreinTramBus, Stad Gent en Natuurpunt, met de steun van NMBS en De Lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *