Groene Halte Welkenraedt – Kelmis – Gemmenich (06/05/’18)

hogevenenOp zondag 6 mei gaan we met de Groene Haltewandelclub naar de Oostkantons. Niet de Hoge Venen deze keer, maar wel het noorden van deze regio. We wandelen van Welkenraedt naar Gemmenich via de vrij onbekende vallei van de Lontzenbach en de Hahnbach. Na de middagpauze lopen we ook een stuk langs de goederenspoorlijn Antwerpen – Montzen – Aken om te eindigen in Gemmenich, vlakbij het drielandenpunt.

De middagpauze is voorzien in Kelmis. Keuze te over aan restaurantjes en snackbars, maar je kan ook je lunchpakket nuttigen in een cafeetje. In Kelmis eindigt ook de korte variant van 9 km. Hier kan je met de bus terug naar Welkenraedt of Eupen. Op het eindpunt van de lange variant is er tijd voor een terrasje voor we op de bus stappen.

Opgelet: de wandeling is NIET toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens. De route is 15 km lang (korte variant: 9 km).

Plaats en tijdstip van afspraak

Station Welkenraedt, 10u40. Terugrit: per bus uit Gemmenich (16u39), vervolgens vanaf Welkenraedt per trein (17u26). Aanbevolen ticket: weekendticket of railpass tot Welkenraedt.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met trein en bus zijn niet inbegrepen. Maximum 30 deelnemers.

Begeleiding

Kees Smilde, tel. 0478 41 12 35

Inschrijving 

Inschrijven vóór 4 mei 2018 bij voorkeur via het online formulier (ledenhoek), via mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *