Opening Groene Halte Ternat (22/04/’18)

coverternatOp zondag 22 april openen we alweer een nieuwe Groene Haltewandeling, deze keer in Ternat. Die kreeg de naam ‘Bruegelwandeling: van Kruikenburg tot Hertigembos’. Ternat is de noordelijke poort tot het Pajottenland, en tevens de streek waar Pieter Bruegel in zijn Brusselse periode, aan het eind van zijn leven, inspiratie vond voor zijn schilderijen.

Plaats en tijdstip van afspraak

Station Ternat om 9u30.

Na een kort woordje uitleg door schepen Guido Van Cauwelaert, vertrekken we samen naar het gemeentehuis van Ternat, waar een drankje wordt aangeboden. Iedereen krijgt er meteen ook de wandelbrochure. Rond 10u30 start aan het gemeentehuis de begeleide wandeling (16 km). Opgepast: de route voert langs trage wegen en is niet toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelgebruikers. Wie wil kan zelfstandig op pad met de brochure. Naar aanleiding van Erfgoeddag zijn er die dag overigens ook allerlei activiteiten in het centrum van Ternat, in en rondom het gemeentehuis en de bibliotheek.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met trein en bus zijn niet inbegrepen.

Begeleiding

Rudy De Ceunynck, rdeceunynck.ttb@gmail.com, tel. 09 223 86 12

Inschrijving

Inschrijven (enkel nodig voor de begeleide wandeling) graag vóór 20 april 2018 via het online formulier (ledenhoek), via mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Wil je zelf op pad aan de hand van de brochure? Dan is aanmelden niet nodig!
De wandeling eindigt aan het station van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.

Hier vind je meer informatie over de route: Bruegelwandeling – van Kruikenburg tot Hertigembos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *