Parkbos

Gent, De Pinte, Sint-Martens-Latem
Lengte van de wandeling: 13,8 km
Kortere wandeling: 11 km

Deze Parkboswandeling is een gevarieerde en boeiende wandeling in de zuidrand van Gent. Startpunt is het aloude Maaltebruggepark. Van hier ben je snel aan de nagelnieuwe Parkbosbruggen over de R4 en de E40, een cruciale link voor wandelaars en fietsers tussen Gent en het hart van het Parkbosgebied. Dan gaat het over de oude spoorwegverbinding tussen Gent en De Pinte, tegenwoordig een centrale recreatieve as in dit deel van het Parkbos. W e verlaten even het Gents grondgebied, en via de mooie parkachtige omgevingen van Scheldevelde en Grand Noble gaat de wandeling verder over een verrassend vlonderpad in de Vallei van de Rosdambeek. Bij het Borluutpark lonkt het einde van de tocht, het fraaie dorpspleintje van Sint-Denijs-Westrem.

Openbaar vervoer

Vertrekpunt: Halte Maalte – Maria Middelares
Het vertrekpunt is perfect bereikbaar met tram en bus. Vanaf Gent Sint-Pietersstation neem je best tram 1 richting Flanders Expo. Daarnaast wordt de halte ook bediend door de volgende buslijnen:

  • 76 De Pinte – Gent – Lochristi – Wachtebeke
  • 77 Deinze – Gent – Lochristi – Beervelde
  • 78 Zevergem – De Pinte – Gent – Lochristi – Lokeren.

Eindpunt: Halte Sint-Denijs-Westrem Dorp
De halte Sint-Denijs-Westrem Dorp wordt bediend door volgende buslijnen (al deze lijnen doen ook het station Gent Sint-Pieters aan):

  • 34 Wetteren – Gent – Latem – De Pinte/Sint-Martens-Leerne
  • 35 Lokeren – Beervelde – Gent – Latem – De Pinte/Sint-Martens-Leerne
  • 36 Zele – Kalken – Gent – Latem – De Pinte/Sint-Martens-Leerne
  • 76 De Pinte – Gent – Lochristi – Wachtebeke
  • 77 Deinze – Gent – Lochristi – Beervelde
  • 78 Zevergem – De Pinte – Gent – Lochristi – Lokeren.

Voor de kortere wandeling (11 km) kan je aan de halte Sint-Martens-Latem Maenhoutstraat bus 77 nemen (ca. 1 bus per uur, check de dienstregeling op www.delijn.be).

Voor meer informatie, raadpleeg de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Parkbos bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is verkrijgbaar in de Stadswinkel, bij Gent Info, de dienst Toerisme (www.visitgent.be), de Groendienst en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. Je kan de brochure ook HIER DOWNLOADEN.

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
Deze wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen. Met een lichte kinderwagen lukt het wel, mits wat moeite af en toe. Twee andere Groene Haltewandelingen in Gent zijn wel toegankelijk: “Gentbrugse Meersen” en “Het Groene Westerringspoor”.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *