Nieuwe Groene Halte dwars door Parkbos

TreinTramBus en Stad Gent lanceerden vandaag de nieuwe Groene Haltewandeling Parkbos, tussen het Maaltebruggepark en het dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem. Groene Haltewandelingen zijn wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station, bus- of tramhalte.

Groene Haltewandelingen focussen op de combinatie wandelen en openbaar vervoer. Het zijn uitgestippelde wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station, bus- of tramhalte. Aan die haltes komt minstens één trein, tram of bus per uur voorbij.

Deze eenvoudige, maar aantrekkelijke formule brengen we opnieuw in de praktijk in Gent. Na Het Groene Westerringspoor, Gentbrugse Meersen en Meersen en Trage Wegen in Drongen is dit al de vierde Groene Haltewandeling op het grondgebied van de Stad Gent.

Rudy Coddens, OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen: “De wandeling maakt handig gebruik van de nagelnieuwe Parkbosbruggen over de R4 en de E40, een cruciale link voor wandelaars en fietsers tussen Gent en het hart van het Parkbosgebied. Dan gaat het over de oude spoorwegverbinding tussen Gent en De Pinte, tegenwoordig een centrale recreatieve as in dit deel van het Parkbos.”

Groene Halte is een initiatief van TreinTramBus. Delphine Grandsart, projectverantwoordelijke: “Op deze manier willen we mensen stimuleren om op een duurzame manier naar het vertrekpunt van de wandeling te komen. Ook tijdens de vrije tijd nemen mensen nog te vaak de auto, terwijl het openbaar vervoer hier vaak een prima alternatief kan zijn. Het concept slaat aan: intussen zijn er al 50 Groene Haltewandelingen in heel België.

De Groene Halte Parkbos start aan bus- en tramhalte Maalte – Maria Middelares en eindigt aan de bushalte Sint-Denijs-Westrem Dorp, waar je heel eenvoudig de bus kan nemen terug richting Gent Sint-Pieters. Vanaf het Maaltebruggepark wandel je over een van de nagelnieuwe Parkbosbruggen en de oude spoorwegverbinding tussen Gent en De Pinte tot in het hart van het Parkbos. Via de mooie parkachtige omgevingen van Scheldevelde en Grand Noble gaat het verder over een verrassend vlonderpad in de Vallei van de Rosdambeek. Bij het Borluutpark lonkt het einde van de tocht, het fraaie dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem.

De wandelbrochure is gratis te verkrijgen in het dienstencentrum van Sint-Denijs-Westrem, bij de Groendienst, de Dienst Toerisme, de stadswinkel, het Gentinfo-Punt AC Zuid en aan de loketten van het station Gent Sint-Pieters. De brochure kan ook gedownload worden via www.stad.gent (zoekterm: Groene Haltewandeling) en www.groenehalte.be.

Deze Groene Haltewandeling werd gerealiseerd door TreinTramBus en Stad Gent, met de steun van NMBS, De Lijn en het projectbureau Parkbos.

logos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *