Groene Haltewandeling Sint-Martems-Latem – Parkbos – Maalte (03/11/19)

Op 15 september 2018 werd de Groene Halteroute Parkbos officieel ingelopen.

Deze nieuwe Groene Halteroute geeft een mooi beeld van het Parkbos, zowel het deel in Gent, De Pinte als Sint-Martens-Latem en maakt ook gebruik van de Parkbosbruggen over de E40 en de Ringvaart.

De herfst is een ideale gelegenheid om deze route nog eens over te doen en dat doen we dan ook zondag 3 november maar dan in de andere richting en met als startpunt Sint-Martens-Latem (Halte Palepelstraat buslijnen 34 en 35). Daar gaan we even kijken naar de Leie aan het Tempelhof en vandaar via de Koutermolen naar de zeer mooie vallei van de Rosdambeek en verder naar kasteel Grand Noble en het Parkbos. Daarna passeren we het kasteel Scheldevelde, kruisen de E40 over de Zoë Borluutbrug en eindigen aan Maalte / Maria Middelares (met zeer vlotte verbindingen met tram 1 en verschillende buslijnen naar Gent Sint-Pieters). De liefhebbers kunnen eventueel in het centrum van Sint-Denijs-Westrem nog iets gaan drinken.

De wandeling verloopt deels langs bos- en wandelpaden en is daardoor niet toegankelijk voor rolstoelen of buggy’s. De lunchpauze nemen we eveneens onderweg: neem dus een lunchpakket mee.

Plaats en tijdstip van afspraak

Zondag 3 november, luifel Station Gent-Sint-Pieters, 9.00 u. Om 9.15 u. rijden we met de bus (busstation perron 4) naar Sint-Martems-Latem Halte Palepelstraat, waar we om 9.35 u. aankomen. Terugkeer met de bus of tram Maalte – Maria Middelares (tram 1 of buslijnen 76, 77 en 78).

Wandelafstand ongeveer 13 km.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met de trein zijn niet inbegrepen. Omdat het in Gent koopjeszondag is, zijn de ritten met bus en tram die dag gratis.

Begeleiding

Rudy De Ceunynck, lid Algemene Vergadering TTB. De ingeschreven deelnemers krijgen enkele dagen voor de wandeling een update en de route in gpx- en kmz-formaat.

Inschrijving

Inschrijven vóór 31 oktober:

  • via mail info@treintrambus.be
  • door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent

met opgave van naam, e-mailadres (indien beschikbaar, zo niet telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken) en aantal deelnemende personen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.