Op pad met de maquisards

Gemeente Gedinne, Daverdisse en Bièvre
Lengte van de wandeling: 17,5 km

Het grootste deel van de wandeling loopt door de uitgestrekte bossen van de Ardennen. De wandeling begint in Gedinne. Je passeert Haut-Fays en gaat verder door het bos. Onderweg kan je het Monument du Maquis (een gedenksteen voor 17 in 1944 gesneuvelde verzetsstrijders), de Jardin des Hiboux (een valkerij met meer dan 75 roofvogels) en de kapel van Graide bezoeken.

Openbaar vervoer

Het startpunt is het station van Gedinne. De wandeling eindigt in Graide. De stations van Gedinne en Graide worden elk uur bediend (weekend en feestdagen elke twee uur) door de L-trein Libramont – Bertrix – Dinant. Deze trein heeft haltes in Libramont – Bertrix – Paliseul – Carlsbourg – Graide – Gedinne – Beauraing – Houyet – Gendron-Celles – Anseremme – Dinant (– Namur).

Er zijn ook een paar bussen, maar de frequentie is zeer beperkt en er rijden maar weinig bussen in het weekend, op schoolvakanties of op feestdagen. Wees dus voorzichtig en plan je verblijf ruim van tevoren!

Voor meer informatie, raadpleeg de routeplanner van de NMBS en de TEC.

Praktische informatie

Aankoop brochure

De wandelbrochure Op pad met de maquisards bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. Een Franstalige versie is eveneens beschikbaar. De brochure « Op pad met de maquisards » wordt verkocht bij verschillende toeristische informatiepunten in de regio:

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Deze Groene Halte is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit of kinderwagens. Er zijn onderweg te veel hellingen en een deel van het traject loopt over smalle, onverharde paden.

Jachtseizoen
In de herfst is het niet altijd mogelijk om de gehele wandeling te volgen, wegens de jacht in de streek. Meer info over toegankelijkheid en periodes wanneer het jachtseizoen precies loopt vind je hier of via info@bouillon-tourisme.be.

5 nieuwe wandelingen in de Ardenne méridionale

In 2020 lanceren TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale 5 nieuwe Groene Halte-wandelingen in de zuidelijke Ardennen. De wandeling « Op pad met de maquisards » is er één van. Gelegen tussen de valleien van de Lesse, de Houille en de Semois biedt het territorium « Ardenne méridionale » (ofwel « zuidelijke Ardennen ») vele schatten onder de noemer landelijk, natuurlijk en landschappelijk erfgoed en dit met traditioneel warm onthaal en kwaliteitsvolle streekproducten.

Informatie over het gebied

Deze Groene Halte is een realisatie van TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale, met de steun van de negen gemeenten die deel uitmaken van het Parc naturel, het Commissariat général au Tourisme (CGT) en het Europees Fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling (FEADER) in het kader van LEADER – met de medewerking van NMBS en de TEC.

Logos banner NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *