Westhoekreservaat en Calmeynbos

Gemeente De Panne
Lengte van de wandeling: 9,5 km – 11 km

De Vlaamse Kust telt 6 Groene Halteroutes, verspreid over de hele kustlijn. De Kust leent zich uitstekend voor Groene Halte, door de aanwezigheid van de Kusttram van De Panne tot Knokke, treinstations en prachtige stukjes natuur. Voor deze wandeling worden voornamelijk de Westhoek (een duinengebied van bijna 350 hectare groot) en het Calmeynbos in de kijker geplaatst.

DePanne_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station De Panne
Eén trein per uur (zowel in de week als in het weekend)

Eindpunt: tramhalte De Panne Kerk
Minstens 3 trams per uur tussen 9u en 18u

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Westhoekreservaat en Calmeynbos bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij de verkooppunten van Westtoer. Kostprijs 3 euro.

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure en GPX data gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Bij deze wandeling bestaat de gids ook in digitale versie. via deze link kan je de route openen in google maps, en heb je alle info bij de hand.

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en het grootste stuk van de wandeling loopt dwars door de duinen. Daarom is deze wandeling niet geschikt voor personen met een rolstoel en kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *