Wevelgem-Ledegem

Gemeenten Wevelgem-Ledegem
Lengte van de wandeling: 17.3 km
Korte Wandeling: 6.6 km

De wandeling Wevelgem-ledegem loopt vanaf het station van Wevelgem langs Moorsele en Rollegem-Kapelle tot in Ledegem, en zelfs nog een eindje verder als je de benen hebt. Zowel in Moorsele als in Ledegem zijn er verschillende bezoekmogelijkheden, en je kan ook de oversteek maken naar Dadizele, voor een bezoek aan de basiliek daar.

Openbaar vervoer

De wandeling start aan het station van Wevelgem, van waar je elk uur  een rechtstreekse ICtrein naar Antwerpen-Centraal, deze stopt onderweg onder meer in Kortrijk, Gent en Antwerpen-Berchem, van waar connecties naar de meeste andere plaatsen gemaakt kunnen worden. In de andere richting kan je verder reizen naar Ieper en eindstation Poperinge.IMG_7414

Terugkeren vanuit Ledegem kan op verschillende manieren naar ofwel Roeselare, Menen of Kortrijk van waar je verder kan reizen met de trein.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Connecties met andere routen

Na het eerste deel van je wandeling kan je in Moorsele overschakelen op de wandeling Geluwe-Gullegem. In Ledegem heb je verschillende keuzes om je wandeling af te sluiten. Je kan doorwandelen naar het centrum, of afslaan richting Dadizele, de lange afstand wandelaars kunnen de kezelbergroute blijven volgen en terug wandelen tot Moorsele. Bekijk de overzichtkaart voor mogelijke opties.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De brochures zullen beschikbaar zijn op de toeristische diensten van de vijf deelnemende gemeenten op volgende adressen

Toerisme Dadizele (’t Torreke), Plaats 6, 8890 Dadizele 056 50 91 00 – toerisme@moorslede.be

Toerisme Ledegem, Rollegemstraat 132, 8880 Ledegem 056 89 48 76 – toerisme@ledegem.be

Toerisme Menen, Grote Markt 1, 8930 Menen 056 52 94 17 – toerisme@menen.be

Toerisme Wervik (Nationaal Tabaksmuseum), Koestraat 63, 8940 Wervik 056 95 24 25 – toerisme@wervik.be

Toerisme Wevelgem (Infopunt Bib in het Park), Vanackerestraat 20, 8560 Wevelgem 056 43 39 06 toerisme@wevelgem.be

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. De wandeling Wevelgem-Ledegem is terug te vinden in het wandelnet Grensleie.  De kostprijs voor deze brochure met vijf wandelingen is die van drie normale Groene Halte Brochures (€7.20 leden, € 11,75 niet-leden). 

Via deze link kan je de digitale versie van de wandelingen bekijken. Tip: open de kaart op je smartphone, en met de locatie kan je zien hoe je de route volgt.

Aard van de route
Het grootste deel van de routes loopt over rustige wandelpaden en lokale verharde wegen, maar soms langs onverharde landwegels. Trek daarom bij regenweer gepast schoeisel aan. Zo hoef je de charmantste plekjes niet te missen. De 5 routes zijn bijgevolg ongeschikt voor rolstoelen en kinderwagens, behalve lichte buggy’s. In sommige gevallen is er een variant aangeduid om moeilijk toegankelijke trajecten te vermijden.

Informatie over het gebied

One thought to “Wevelgem-Ledegem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *