Langs Parken en Paleizen

Brussel-Noord, Laken, Jette
Lengte van de wandeling (totaal): 23,5 km, je kan dit inkorten tot 17,7 km.
Lengte te voet: 4,4 km is te voet, maar je kan tot 8,6 km stappen.

De eerste Groene halte wandeling in dit pakket loopt grotendeels door de noordkant van Brussel. Vandaar loopt de tocht langs het kanaal, laken naar de Heizel. Het tweede te wandelen deel brengt je van het UZ Brussel door een verassend groene zone naar Jette Centrum. Als afsluiter heb je alle mogelijkheden om de parken en paleizen te zien die deze wandeling zijn naam gegeven hebben.

Onderweg zijn er verschillende interessante plaatsjes voor een tussenstop of een extra bezoek. Is het weer even geleden dat je het atomium van binnenuit hebt bekeken, wil je wat meer leren over Magritte, of de catacomben van de Belgische koninklijke familie bezoeken? Dat kan allemaal via deze route

Openbaar vervoer

Start- en aankomstplaats Brussel-Noord is een van de best bereikbare plaatsen in België en ook een van de drukste stations. Het werd onlangs opgefrist en blijft een ervaring om te gebruiken. Onderweg maak je ook gebruik van enkele tram- en buslijnen van de MIVB (of wandel je de hele route, als je een uitdaging zoekt). In Brussel zelf kan je gebruik maken van de BruPass. Met dit geïntegreerde ticket kan je zonder problemen de hele dag rondreizen op de voertuigen van de MIVB, NMBS, De Lijn en de TEC binnen Brussel. De wandeling blijft volledig binnen de brupass zone.IMG_5376

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van de NMBS. Voor de Brupass vind je meer info  hier: Brupass & Brupass XL (stib-mivb.be)

 Praktische informatie

Aankoop brochure

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Je kan de brochures ook vinden in Brussel zelf in het Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel)

Via deze link kan je de digitale versie van de wandelingen bekijken. Tip: open de kaart op je smartphone, en met de locatie kan je zien hoe je de route volgt.

Aard van de route

De beschrijving vermeldt waar je moet op- en afstappen en hoe vaak de metro, tram of bus rijden en waar er horeca en rustplaatsen zijn.

Deze route is vanwege trappen en onverharde paden niet haalbaar voor minder- mobiele mensen, mensen met een kinderwagen, blinden of rolstoelgebruikers.

Informatie over het gebied

Deze wandelingen werden mogelijk gemaakt dankzij een projectsubsidie van Urban.Brussels

logo-urban_web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *