Kalkense meersen

 

Bestel hier uw brochures

 

Bekijk de routes via Google Earth

 

Download Google Earth

 

 

Oost-Vlaanderen

 

Stille Waters

Gemeente Bornem, Hamme en Temse
Lengte van de wandeling: 16,5 km
Verkorte wandeling: 11,5 km

Het Land van Stille Waters kreeg bekendheid dankzij de TV-serie Stille Waters. Deze wandeling speelt zich af in de gemeenten Bornem, Hamme en Temse. Een aantrekkelijk landschap om als wandelaar en natuurliefhebber door te wandelen, want hier vind je langs de Schelde slikken en schorren terug. Ook de cultuurliefhebber komt aan zijn trekken in het Land van Stille Waters. In het ongerepte rivierenlandschap vind je nog monumenten terug met een verhaal. Deze streek lijkt wel de natuurlijke biotoop van de echte levensgenieter: stemmige hoekjes aan de waterkant, veermannen die je met plezier naar de andere oever brengen en leuke tussenstops in cafeetjes waarvan je het bestaan niet meer vermoedde.

 

Openbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Bornem

Minstens één trein per uur uit St-Niklaas en Mechelen, ook in het weekend. Ook buslijn 252 uit Boom en Dendermonde komt aan het vertrekpunt.


Eindpunt: Station Temse

Minstens één trein per uur naar St-Niklaas en Mechelen, ook in het weekend. Buslijnen 93, 95 en 99 naar Antwerpen in de directe omgeving.


Eindpunt korte variant: Moerzeke Dorp

Buslijn 92 naar St-Niklaas en Dendermonde, minstens één keer per uur, ook in het weekend

 

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

 

Praktische informatie

Aankoop brochure

De wandelbrochure Stille Waters bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Temse, Toerisme Klein-Brabant in Bornem en VVV Hamme.

Kostprijs: 1,5 euro

 

TreinTramBus-leden kunnen de brochure bestellen via www.treintrambus.be/leden (kostprijs: 1 euro + verzendingskosten).

 

Aard van de route
De wandeling is mits wat moeite doenbaar met buggy’s, bij regenweer zijn er wel enkele modderige stukken. De wandeling is niet haalbaar met rolstoelen.

 

Informatie over het gebied

Regionaal Landschap Schelde-Durme

Toerisme Oost-Vlaanderen

 

Wandel mee langs de prachtigste plekjes in Vlaanderen