Stationsstapper boekje

Wandelingen van station naar station langs de mooiste GR-paden, met een lengte van 15 tot 26 km. De trein die stopt aan het station, de zogenaamde ‘Groene Halte’, heeft een frequentie van minimaal één keer per uur, ook in het weekend en op vakantiedagen.
Elke wandeling wordt gedetailleerd beschreven en minutieus uitgetekend op een topografische kaart op
schaal 1:25 000. Per wandeling is ook een overzichtskaart aanwezig op schaal 1:80 000.
Je krijgt alle informatie over het openbaar vervoer, interessante achtergrondinformatie over de streek en tips voor een leuke picknick of een deugddoende pitstop onderweg.
Per tocht worden ook de verschillende verkortingsmogelijkheden in combinatie met het openbStationsstapper Cover buitenkantaar vervoer meegegeven. De wandelingen zijn bovendien in twee richtingen beschreven!
De gids biedt 8 prachtige dagtochten:
– Sint-Joris-Weert – Leuven (GR 128 / GR 512 / Streek-GR Dijleland)
– Gontrode – Munkzwalm (GR 122)
– Lierde – Munkzwalm (GR 122 / Streek-GR Vlaamse Ardennen)
– Brugge – Beernem (GR 129 / GR 5A Noord)
– Halle – Groenendaal (GR 12 / GR 512 / Streek-GR Groene Gordel)
– Bilzen -Tongeren (GR 128)
– Essen – Heide (GR 5)
– Herentals – Tielen (GR 565 / Streek-GR Kempen).
Al wandelend beleef je het landschap ‘aan den lijve’ en ontdek je de vergeten mooie hoekjes van Vlaanderen, van het Brugse Ommeland tot Haspengouw.

Aankoop wandelgids
De Stationsstapper is uitverkocht! Als alternatief kunnen wij de vernieuwde Treinstapper 2 aanbieden. Deze kan je bestellen door dit formulier in te vullen waarin je ook alle praktische informatie terugvindt i.v.m. betaling enz. 

Leden van TreinTrambus kunnen de wandelingen uit de Stationsstapper wel nog terugvinden en downloaden via de ledenhoek van de website (treintrambus.be).

Aard van de route
De wandelingen maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.