Wandelclub

OurtheAisne_HPWat is Groene Halte?

TreinTramBus ontwikkelt al sinds 2006 Groene Haltewandelingen. Het zijn wandelingen die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Het principe is eenvoudig: je reist met het openbaar vervoer naar je vertrekpunt, je maakt de wandeling, en van het eindpunt reis je met het openbaar vervoer weer naar huis. Vaak zijn er korte en lange varianten. De wandelingen zijn zo ontwikkeld dat je op het eindpunt telkens een natje en een droogje vindt, en bovendien nooit meer dan een uur moet wachten op trein, tram of bus. Van elke wandeling wordt er een kwalitatieve wandelbrochure uitgegeven. Daarin vind je een routebeschrijving, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, info over horeca en bezienswaardigheden onderweg. Intussen werden al 54 wandelroutes volgens dit principe uitgewerkt.

… en nu een Groene Halte Wandelclub

De Groene Haltewandelingen kennen een groeiend succes. Vandaar het idee om een wandelclub op te richten waarmee we in groep de Groene Haltewandelingen verkennen. Het gaat telkens om dagwandelingen in het weekend.

Wanneer? Hoe kom ik het te weten?

We kondigen de wandelingen aan via deze website en via www.treintrambus.be.

Voor wie? Aanmelding? Wat kost het?

Iedereen kan meewandelen met de wandelingen van de Groene Halte Wandelclub. We plannen afwisselend gezinsvriendelijke wandelingen (7 à 12 km) en lange wandelingen (15 à 25 km).

Inschrijven voor een wandeling kan via info@treintrambus.be. Het kan ook telefonisch via 09 223 86 12 (kantooruren) of per post met de inschrijvingsstrookjes in het tijdschrift Mondig Mobiel (ledentijdschrift TreinTramBus).

Tenzij anders vermeld is deelname gratis. Vervoerskosten zijn uiteraard voor eigen rekening.

Kan ik ook met de auto of met de fiets komen?

Dat kan, maar hou er dan wel rekening mee dat je na de wandeling op eigen kracht terug bij het vertrekpunt (dus parkeerplaats van fiets of auto) moet zien te komen, te voet of met het openbaar vervoer. In een aantal gevallen is dit lastig omdat er geen rechtstreekse verbinding is voor de terugkeer van het eind- naar het vertrekpunt. Check dit dus eerst goed op voorhand … Of beter nog: kom met het openbaar vervoer.

Op eigen initiatief op stap?

Het is eenvoudig: koop een Groene Haltebrochure (verkooppunten zie info per wandeling) en ga zelf op pad.

Brochures bestellen kan via de website van TreinTramBus. TreinTramBus-leden kunnen de brochures ook gratis downloaden via www.treintrambus.be/leden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op de Groene Halte nieuwsbrief om per e-mail verwittigd te worden van nieuwe wandelingen!