Nieuwsbrief 26/08/2008

In deze nieuwsbrief:

  • Win een picknick
  • Groene Halte in de provincie Antwerpen
  • Week van het Bos: gigantische Groene Haltewandeling in Vlaams-Brabant

WIN EEN PICKNICK

Wedstrijd afgelopen!

Mail naar info@bttb.be en ontvang één van de 5 picknicks op 29/08 in het Vrieselhof.

Op vrijdag 29 augustus organiseert de provincie Antwerpen – met de steun van de BTTB – een Groene Haltewandeling met picknick. Als wandeling werd de ingekorte wandeling ‘Antitankgracht 5 km’ gekozen. De wandeling start aan de halte ‘Schanslaan’ te Schilde. Via de Antitankgracht wandel je doorheen het Drijkhoekbos om te eindigen aan het Provinciaal Domein Vrieselhof waar je kunt genieten van een picknick en allerlei randanimatie. Nadien kun je vanaf de bushalte ‘Knodbaan’ terug huiswaarts.

Meer informatie en inschrijvingen voor de picknick: klik hier
Meer informatie over de wandeling: klik hier

Groene Halte in de provincie Antwerpen

Sinds kort spant de provincie Antwerpen de kroon met 6 Groene Haltewandelingen in de provincie. Een overzicht:

  1. ‘Antitankgracht’, een wandeling die loopt van St.-Job-in-’t Goor naar Oelegem. De wandeling volgt voor een stuk de Antitankgracht, een kunstmatige waterloop die een grote kwartcirkel vormt rond de stad Antwerpen. Voor de rest kun je volop genieten van het Drijhoekbos om te eindigen in het domein Vrieselhof.
  2. ‘Park Vordenstein – Peerdsbos – Park van Brasschaat’: dé parkenwandeling die je leidt langs de Groene Gordel ten noordoosten van Antwerpen. Het prachtige aaneengesloten gebied brengt je van het park Vordenstein – een oud kasteelpark met zowel Franse als Engelse landschapsstijlen – naar het Peerdsbos dat perfect aansluit op het prachtige park van Brasschaat.
  3. ‘Zoerselbos’: wandeling die je brengt in één van de oudste en meest boeiende boscomplexen in de provincie Antwerpen.
  4. ‘Kempense Heuvelrug’ (Kasterlee): Deze Kempense wandeling loopt van deelgemeente Tielen naar Lichtaart. Kenmerkend aan deze wandeling zijn de vele afwisselingsmomenten, waarbij je onder meer wandelt langs het natuurgebied Hoge Rielen – een vroeger Brits militair kamp – en het heuvelachtige domein De Hoge Mouw.
  5. ‘Beneden-Dijlevallei’ (Mechelen): In de regio Antwerpen-Brussel bleef een pracht van een groene plek bewaard in het gebied van de Dijlevallei. De wandeling ‘Beneden-Dijlevallei’ start aan de rand van de stad Mechelen en brengt je via het weidelandschap ‘Mechels Broek’ naar Rijmenam.
  6. ‘Galbergen-Broekbeemden’ (Mol en Dessel): Deze wandeling passert langs enkele prachtige natuurplekjes, van de beboste Galbergen naar de Broekbeemden tot de Desselse witzandwinningsputten.

Week van het Bos: gigantische Groene Haltewandeling in Vlaams-Brabant

Ter gelegenheid van de Week van het Bos (5 tot 12 oktober) ontwikkelt het Agentschap voor Natuur en Bos een Groene Halte bosparcours in en rond het Meerdaalwoud en Heverleebos. De wandeling start in Bierbeek. Vandaaruit heeft de wandelaar verschillende mogelijkheden om zijn wandeling uit te stippelen tussen de NMBS-stopplaatsen St.-Joris-Weert, Oud-Heverlee en Heverlee. Meer info: www.weekvanhetbos.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *