4 nieuwe wandelingen van station naar station

Op 17 november was het zover. TreinTramBus stelde met trots haar vier nieuwe Groene Haltewandelingen voor in het station van Terhulpen / La Hulpe. Na een welkomstwoord door de burgemeester van La Hulpe, Christophe Dister, en een woordje uitleg door TreinTramBus-coördinator Jan Vanseveren, verzamelden de aanwezigen zich rond het gloednieuwe Groene Haltepaneel in het station. De burgemeester onthulde samen met Frans Dumont, voorzitter van TreinTramBus, en Erik Goetvinck van NMBS Mobility op plechtige wijze dit infopaneel aan het vertrekpunt van de nieuwe wandeling La Hulpe – Groenendaal – Bosvoorde. Daarna kleurde de hemel feestelijk groen met de Groene Halteballonnen van de enthousiaste toeschouwers.

Na de plechtige onthulling van het paneel kon iedereen van een hapje en een drankje genieten tijdens de receptie, en daarna was het tijd om de wandelschoenen aan te trekken! Enkele tientallen wandelaars vertrokken richting Groenendaal en Bosvoorde.

De Groene Haltewandeling La Hulpe – Bosvoorde loopt door het Waalse, het Vlaamse én het Brusselse Gewest, een primeur. Ze passeert het kasteel van La Hulpe en duikt dan het Zoniënwoud in. Een deel van de groep koos ter hoogte van de Ganzepootvijver voor de korte variant naar het station Groenendaal. De die-hards liepen door tot Bosvoorde. Na een bezoekje aan een taverne op het Wienerplein spoorde iedereen huiswaarts.

Naast de wandeling La Hulpe – Groenendaal – Bosvoorde zijn er nu ook de nieuwe wandelingen Lier – Nijlen, Komen – Ieper en Spa – Theux (in Wallonië). Voor elke wandeling is er naar goede gewoonte een wandelbrochure beschikbaar.

Dankzij NMBS Mobility, dat o.a. instond voor het vertaalwerk, zijn er ook wandelbrochures in het Frans.

De vier brochures zijn verkrijgbaar in de vertrekstations, in enkele toeristische kantoren en online via www.groenehalte.be. De vier nieuwe wandelingen zijn er gekomen dankzij de steun van NMBS Mobility en de Nationale Loterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *