Groene Haltewandeling Lot – Dworp (21/05/’11)

Op zaterdag 21 mei gaat de Groene Haltewandelclub van TreinTramBus wandelen in de Zennevallei. TreinTramBus wandelt dan samen met Zenne en Zoniën en Natuurpunt Beersel van Lot naar Dworp.

De excursie start aan de treinhalte van Lot. Daarna nemen we buslijn 810 of 154 (naargelang de reisomstandigheden) tot aan Kesterbeek (haltes Sollemberg of Oud Beersel) waar het eerste deel van de wandeling start: een korte rondwandeling naar het natuurgebied Kesterbeekmoeras. Het eerste deel van de wandeling (3,5 km) brengt ons tot Huizingen Kerk waar we overstappen op buslijn 153 die ons naar Dworp brengt (halte Sportschuur). Ondertussen is het al ver over middag, tijd om de inwendige mens te versterken: we gebruiken de meegebrachte picknick in het Gildenhuis. Eventueel kunnen er voor de ‘vergeters’ broodjes aangekocht worden in Lot of Dworp. Nadien verkennen we verder de mooie natuurgebieden in Dworp waarvan het beheer gedaan wordt door Natuurpunt Beersel : we stappen door de Weikes en Rilroheide.Na de wandeling (7 km verder) kan er nog bijgepraat in de lokale herberg van Dworp, of wachtend op de bus die ons naar Halle zal brengen.

Plaats en tijdstip van afspraak

De wandeling start om 11u aan de stationshalte van Lot. Het einde is voorzien aan het oud Gemeentehuis van Dworp, Alsembergse Steenweg rond 17 à 18u. Buslijn 153 rijdt dan naar Halle. In Buizingen kan er ook geopteerd worden om naar de treinhalte van Buizingen te stappen.

Aanbevolen treinen

Aankomst in Lot om 10u38, stoptrein Leuven ‘s-Gravenbrakel. Buslijn 153 aan halte Sportschuur vertrekt om 5’ voor het uur naar Halle station, alwaar er drie treinen per uur zijn richting Brussel.

Deelnameprijs

Deelname: 2,50 euro voor leden, 3 euro voor niet-leden. Vervoer is voor eigen rekening.

Begeleiding

Milieugidsen Roger en Willy Defranc, tel 02/356 24 78 of via roger.defranc@edpnet.be.

Geïnteresseerden sturen het inschrijvingsformulier voor 16 mei 2011 op naar TreinTramBus-excursies, H. Frère-Orbanlaan 570, 9000 Gent (fax 09 233 97 29, info@treintrambus.be) en schrijven het verschuldigde bedrag over op rekeningnummer BE35 0682 0758 1037 met de vermelding ‘Excursie 21 mei’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *