Groene Halte wandelen in Zwitserland

Gaat u toevallig op vakantie naar Zwitserland of bent u van plan om daar nog eens naar toe te gaan? Een mooie tocht daar die voldoet aan de principes van een Groene Haltewandeling is die in de Gorges de l’Areuse, aan de voet van de Jura en niet ver van Neuchâtel.

Deze tocht midden in de natuur is circa 12 km lang en begint aan het treinstation van Boudry. Van daaruit volg je de gele bordjes richting Gorges de l’Areuse, die zich na ongeveer 10 minuten wandelen zal openbaren. Eenmaal in de kloof wandel je geflankeerd door metershoge rotsformaties afwisselend links en rechts naast de rivier de Areuse. Het enige wat je moet doen is de gele bordjes volgen met Noiraigue erop. Dat is het station van waar je weer met de trein terug naar je verblijfsplaats kunt reizen.

De route in omgekeerde volgorde wandelen kan ook. Je moet dan minder klimmen en meer dalen, maar ze is iets minder opwindend dan wanneer je in Boudry begint (310 meter klimmen, 70 meter dalen). Als je vanuit laatstgenoemde plaats start, heb je alle watervallen in het vizier. Kom je vanuit Noiraigue, dan zou je ze zo voorbij kunnen lopen, waardoor je toch weer een stukje natuurschoon mist. Daarnaast is er nog het psychologische aspect. Wie richting Noiraigue wandelt, heeft er in Champ du Moulin, waar zich met Hotel de la Truite en een ‘Imbisskiosk’ de enige eetgelegenheden bevinden op de route, twee derde opzitten.

Hoewel de Zwitsers 3 uur rekenen voor deze tocht, mag je er met fotostops, enige verpozing en genot van het natuurschoon toch gerust rekening mee houden dat je er iets langer over doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *