Nieuwsbrief 05/07/2012

In deze nieuwsbrief:

  • Zondag 29 juli: Westhoekreservaat en Calmeynbos
  • Nieuwe Groene Haltewandeling feestelijk geopend in Jemelle (Luxemburg)
  • Duurzaam op uitstap
  • Doe mee aan de quiz en win een ballonvaart!
  • Nieuwe GR-gids Sniederspad en Streek-GR Kempen

Zondag 29 juli 2012: Westhoekreservaat en Calmeynbos

Op zondag 29 juli kan je samen met Natuurpunt Scheldeland de Groene Haltewandeling ‘Westhoekreservaat en Calmeynbos’ verkennen. De wandeling is zo’n 9,5 km lang en loopt voor het grootste deel dwars door de duinen. Reserveren kan tot 15 juli. Deelname is gratis, je betaalt enkel je treinticket.

> Lees meer

Nieuwe Groene Haltewandeling feestelijk geopend in Jemelle (Luxemburg)

Op 25 maart werd de nieuwste Groene Haltewandeling ‘Tussen Famenne en Ardennen’ feestelijk ingehuldigd. Deze wandeling loopt in de provincie Luxemburg, van Jemelle naar Marloie via Ambly, op de grens tussen de Famenne en de Ardennen. Er is een korte variant van 12,5 km en een lange van 22,5 km. De route is volledig bewegwijzerd!

> Meer info

Duurzaam op uitstap

Het is weer zomer en mooi weer: ideaal voor een dagje uit! Ga je met trein, bus of fiets op pad? Dan begint het plezier al aan je voordeur. TreinTramBus en Bond Beter Leefmilieu roepen daarom iedereen op om duurzaam op uitstap te gaan. We zijn aanwezig tijdens drie zomerevents in provinciale recreatiedomeinen. Duurzame bezoekers worden beloond met een leuke attentie, kunnen deelnemen aan een mobiliteitsquiz of een ritje maken in de ‘flintstonesbus’.

Nog één event te gaan: Atlantikwallweekend in Domein Raversijde (Oostende). Op 18 augustus komt daar de ‘Atlantikwall’ tot leven: talrijke re-enactors uit binnen- en buitenland bevolken de loopgraven en bunkers van het Atlantikwall museum. Wie met fiets, bus of trein komt krijgt een attentie. Alle bezoekers kunnen een ritje maken met de flintstonesbus, deelnemen aan de mobiliteitsquiz of een kijkje nemen aan onze stands.

> Meer info

Doe mee aan de quiz en win een ballonvaart!

Ook als je zelf niet naar onze events komt kan je deelnemen aan onze quiz over duurzame mobiliteit. Vul enkele korte vraagjes in over stappen, trappen en openbaar vervoer en wie weet win jij wel een ballonvaart voor twee personen! Verder delen we ook NMBS-cheques, stripverhalen, usb-sticks, rugzakken en sportzakken uit. Waag dus zeker je kans!

> Deelnemen aan de quiz

Nieuwe GR-Gids Sniederspad en Streek-GR Kempen

In deze nieuwe uitgave is zowel de GR 565 Sniederspad als de Streek-GR Kempen opgenomen. Met de varianten en aanlooproutes goed voor 450 km wandelplezier langs bewegwijzerde paden. Als kers op de taart vind je achteraan de gids 37 suggesties voor dagtochten die gebaseerd zijn op het gebruik van het openbaar vervoer.

In de topogids vind je nauwkeurige routebeschrijvingen, uitgebreide gegevens over openbaar vervoer, toeristische en streekinformatie. Je kunt de gids voor 18€ online bestellen in de webshop van Grote Routepaden.

> Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *