Opening Groene Halte+ in Knokke (03/12/’13)

ZeedijkOp 3 december (Internationale Dag voor Personen met een Beperking) stellen TreinTramBus, Agentschap voor Natuur en Bos, Westtoer en Licht en Liefde de nieuwe wandelroute ‘Zwinduinen en -polders’  graag aan u voor.

Deze wandelroute is niet enkel goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, in het bijzonder voor blinden en slechtzienden.

Plaats van afspraak

Plaats van afspraak is het Hof van Vlaanderen (Oosthoekplein 14, 8300 Knokke). Vanaf 9u15 bent u welkom voor een kopje koffie. Van 9u30 tot 10u worden het project Groene Halte+ en het blindenpad in de Zwinduinen en -polders kort voorgesteld. Daarna (10u-10u30) onthullen we het startbord, doen we een korte wandeling langs het vlonderpad en is er een fotomoment voorzien.

Wie wenst kan vanaf 10u30 de volledige route meewandelen tot aan Knokke Lekkerbek (5,5 km). Aan het einde (voorzien rond 12u-12u30) worden alle wandelaars getrakteerd op een heerlijke kom Groene Haltesoep!

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Er rijdt elk uur een rechtstreekse IC-trein vanuit Tongeren met stops in Bilzen, Diepenbeek, Hasselt, Diest, Aarschot, Leuven, Brussel, Gent, Brugge en Knokke. Deze trein komt in Knokke (eindstation) aan om 8u54.

Aan het station van Knokke neemt u vervolgens buslijn 12 Knokke – Het Zoute – Oosthoek. Deze bus stopt aan perron 6 en vertrekt om 9u00. Er is afgesproken met De Lijn dat de bus sowieso wacht op de trein, zodat u uw aansluiting niet mist. Om 9u20 komt u aan het Oosthoekplein aan. Dat is de eindhalte van deze buslijn. Het Hof van Vlaanderen bevindt zich naast de bushalte. Klik hier voor een kaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *