Nieuwsbrief 11/07/2014

9 augustus: opening nieuwe Groene Halte Thuin – Fontaine-l’Évêque

Op zaterdag 9 augustus openen we een nieuwe Groene Haltewandeling in Henegouwen: Sambervallei – Abdij van Aulne. Er is de keuze tussen vier varianten, die allemaal vertrekken aan het station van Thuin. In groep vertrekken we om 11u15 (11 of 17 km). Wie de andere afstanden wil wandelen, kan ook grotendeels mee met de groep. Onderweg wandelen we door het historische stadje Thuin en langs de ruïnes van de abdij van Aulne. Je kan genieten van panorama’s op Thuin en de vallei van de Samber. Verder lopen we langs de Samber (9 en 11 km) of door uitgestrekte bossen (15 en 17 km).

> Meer info en inschrijven

Kink in de link: Wij hebben jouw hulp nodig!

Voor het project ‘Kink in de link’ onderzoeken we waar ‘harde’ infrastructuur (bv. waterwegen, snelwegen, spoorovergangen) een barrière vormt voor zachte weggebruikers (fietsers, voetgangers). Ken jij ook zulke plekjes? Duid ze dan aan op onze interactieve kaart!

> Meer info

Noteer ook alvast in je agenda:

Alweer opening van een nieuwe Groene Halte! Op zondag 28 september gaan we naar de streek van Durbuy. Nieuw is dat je ook een fietscircuit kan afleggen met een huurfiets (mountainbike). We wandelen / fietsen door het glooiende landschap van de Famenne, langs de oevers van de Ourthe en (alleen voor de wandelaars) door het historische stadje Durbuy. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen, lichte kinderwagens kunnen wel mee voor de middellange variant. Voor de fietsers is het aantal hellingen beperkt.

> Meer info en inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *