Nieuwsbrief 05/09/2014

28 september: opening Groene Halte Ourthe en Aisne

Op zondag 28 september gaan we naar de streek van Ourthe en Aisne (Durbuy, Hotton, Erezée). Nieuw is dat je ook een fietscircuit kan afleggen met een huurfiets (mountainbike). We wandelen / fietsen door het glooiende landschap van de Famenne, langs de oevers van de Ourthe en (alleen voor de wandelaars) door het historische stadje Durbuy. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen, lichte kinderwagens kunnen wel mee voor de middellange variant. Voor de fietsers is het aantal hellingen beperkt.

> Meer info en inschrijven

Op stap zonder auto: een hele verademing

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de Week van de Mobiliteit plaats van 16 tot en met 22
september. Niet alleen in Vlaanderen maar in heel Europa zetten lokale besturen, scholen, bedrijven en verenigingen hun schouders onder duizenden autoluwe initiatieven. Een week lang kan iedereen ontdekken hoe goed het doet om je te verplaatsen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

> www.weekvandemobiliteit.be

Een persactie in vijf treinstations

Vorig jaar werd er een ‘freeze mob’
georganiseerd als persactie in de aanloop naar de Week van de Mobiliteit. Wat het dit jaar wordt, mogen we nog niet verklappen. Wel dat de actie dit jaar zal plaatsvinden in 5 NMBS-treinstations en wel op vrijdag 12 september. Als we dan toch een tip van de sluier moeten lichten: tutu. Tutuut, we zeggen niet meer. Maar hou zeker de facebookpagina van de Week van de Mobiliteit in het oog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *