Witte Halte: voor wintersportliefhebbers…

Ben je wintersportliefhebber? Tal van langlauf- en skigebieden in de Hoge Venen en de Ardennen kan je bereiken met het openbaar vervoer. Het langlaufgebied van Gouvy is als enige bereikbaar per trein (IC Luik – Luxemburg). De langlaufgebieden in de Hoge Venen bereik je met de buslijnen 390 (Verviers – Rocherath) en 394 (Eupen – St-Vith). Check wel vooraf de dienstregeling, want deze bussen rijden maar een paar keer per dag. Langlaufmateriaal kan je huren bij de haltes Baraque Michel, Mont Rigi, Signal de Botrange en Centre Nature. Er zijn pistes van 3 tot 15 km. Iets verder, langs dezelfde buslijnen, vind je de langlaufpiste van Elsenborn-Herzebösch: die is vaker gespoord en dus van goede kwaliteit. Het skigebied van Ovifat, met drie pistes, ligt op ongeveer 1 km van de bushalte “Sourbrodt Gîte d’Etape”. Op elk ski- en langlaufgebied kan je na het sporten opwarmen met een hapje en een glaasje.

Op www.weerstationmaasmechelen.be/sneeuw en www.winter-oostkantons.be/freizeit/winter/schneelagebericht/schneelagebericht vind je informatie over de sneeuwhoogte, opening van ski- en langlaufpistes, e.a.

Heb je eigen langlaufs? Dankzij het openbaar vervoer kan je dan een echte “witte haltewandeling” doen: langlaufen van A naar B, zoals we met Groene Halte gewoon zijn. TreinTramBus verkende zo het traject van Bütgenbach naar Waimes en Malmédy. Het is heel eenvoudig: je volgt vanaf Bütgenbach de oude spoorwegberm van de “Vennbahn”. Bij het begin loop je dan over een monumentale spoorwegbrug. Bij het station van Waimes splitst de spoorwegberm en kies je de rechtertak. De afstand Bütgenbach – Waimes bedraagt 12 km, ga je verder tot Malmédy, dan wordt het 19 km. Let op: dit is geen officiële langlaufpiste, als je als eerste passant in de verse sneeuw komt, kan het lastig worden! Bütgenbach is bereikbaar met buslijnen 390 (Verviers – Rocherath), 394 (Eupen – St-Vith) en 745 (Trois-Ponts – Büllingen). Vanuit Malmédy kom je weer thuis met buslijnen 395 (Reuland – Verviers) of 745 (Büllingen – Trois-Ponts). Horeca vind je onderweg in Bütgenbach-centrum, Bütgenbach-station, Weywertz (frituur), Waimes (500 m voorbij het station) en uiteraard in Malmédy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *