Bronnenland – Kasteel van Franchimont

Gemeente Spa en Theux
Korte variant: 9,5 km
Lange variant: 15,5 km
Verlenging mogelijk tot 21,5 km

Het vertrekpunt van deze Ardense wandeling is Spa, beroemd als eeuwenoud kuuroord en producent van mineraalwater. Vervolgens doorkruisen we het bos- en waterrijke gebied rond Spa, dat bekendstaat als Bronnengebied (Pays des Sources). De korte variant van de wandeling eindigt aan de NMBS-stopplaats van Franchimont. De lange variant passeert verder nog langs het kasteel van Franchimont, majestueus gelegen bovenop een rots, en eindigt in het aantrekkelijke historische stadje Theux.

Spa_HP
Openbaar vervoer

Vertrekpunt wandeling: Station van Spa
Bereikbaar met de L-trein Welkenraedt – Verviers-Central – Pepinster – Spa – Géronstère. Vanuit Brussel neem je ofwel de IC-trein Brussel – Maastricht (met overstap in Luik en Pepinster), ofwel de IC-trein Oostende – Brussel – Eupen, met overstap in Verviers.

Eindpunt wandeling: Station Franchimont (korte variant) of Theux (lange variant)
Vanuit Franchimont of Theux kan je de L-trein nemen naar Verviers of Spa.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van TEC en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Bronnenland – Kasteel van Franchimont bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. Van deze wandelbrochure bestaat ook een Franstalige versie: Pays des Sources – Château de Franchimont. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van route
Dit is een typisch Ardense wandeling: ze loopt op tal van plekken over steile hellingen en smalle onverharde paadjes. De wandeling is bijgevolg niet toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelen.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *