Galbergen en Broekbeemden

Gemeente Mol en Dessel
Lengte van de wandeling: 14 km

De wandeling gaat van Mol naar Dessel en passeert langs een aantal prachtige stukjes natuur. Het 64 ha grote bosgebied De Galbergen spreekt zowel volwassenen als kinderen aan. In de Broekbeemden wisselen kleine akkers en weiden met houtkanten en bomenrijen elkaar af. Je wandelt langs de witzandwinningsputten, die behalve een recreatieve functie een belangrijke rol spelen in natuurbehoud, voor onder meer doortrekkende watervogels.

MolDesslHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Mol

Eindpunt: bushalte Dessel Markt

  • Buslijn 470 (en in de week ook buslijnen 391 en 471): ritduur ca. 10 minuten, op zondag slechts één bus per uur, in de week en op zaterdag meerdere bussen
  • Buslijnen 410-411-412: ritduur ca. 35 minuten, frequentie: 4 bussen per uur, ook in het weekend

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Galbergen en Broekbeemden bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie.

De brochure kan besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en vaak zijn de paadjes smal. Daarom is deze wandeling minder geschikt voor rolwagens en kinderwagens.

Informatie over het gebied

Het 64 ha grote bosgebied De Galbergen spreekt zowel volwassenen als kinderen aan. De Broekbeemden boeien door de prachtige afwisseling van kleine akkers, weiden met houtkanten en bomenrijen. Daarnaast gaat de wandeling langs het gebied van enkele witzandwinningsputten die naast een recreatieve functie erg belangrijk zijn voor doortrekkende watervogels op hun trektocht naar het Zuiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *