Kempense Heuvelrug

Gemeente Kasterlee
Lengte van de wandeling: 10,5 km

Deze wandeling loopt door het gebied van de Kempense Heuvelrug met de Nete en talrijke kleinere waterlopen kronkelend door het vlakke landschap omgeven door landbouwgebieden, vennen, vijvers en plassen.

KasterleeHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Treinhalte Tielen

Eindpunt: bushalte Lichtaart Kerk

Buslijn 305 richting Herentals station, ritduur: ca. 20 minuten

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Kempense Heuvelrug bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in Domein Hoge Rielen, Molenstraat 62 te Kasterlee. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en vaak zijn de paadjes smal. Daarom is deze wandeling minder geschikt voor rolwagens en kinderwagens.

Informatie over het gebied

De VVV’s van Kasterlee, Herentals en Retie ontwikkelden in hun regio een wandelnetwerk dat gebaseerd is op hetzelfde principe van het knooppuntennetwerk voor fietsers. Je wandelt van knooppunt naar knooppunt en stippelt je eigen parcours uit. Het netwerk leidt je langs beschermde landschappen en waardevolle biotopen zonder de rust te verstoren of de begroeiing in het gebied te beschadigen. Verschillende paden passeren langs natuurreservaten, die de gelegenheid bieden om kennis te maken met de fauna en flora door middel van didactische borden of observatieplekken. Voor meer informatie: contacteer de toeristische diensten van de gemeenten Herentals, Kasterlee en Retie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *