Langs Lieve en Leen

Gemeente Waarschoot, Eeklo
Lengte van de wandeling: 13 km

Het Meetjesland is eind 1998 door Vlaanderen erkend als een Regionaal Landschap. Het is een waardevol en afwisselend landschap dat bestaat uit zowel kreken, het eigenlijke Meetjesland, veldlandschappen, kouter- en bulklandschappen.

MeetjeslandHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Waarschoot Kerk
Buslijnen 58, 67 en 69: rechtstreeks vanuit Gent, Eeklo en Brugge, minstens één keer per uur, ook in het weekend. Waarschoot Station ligt op 800 m loopafstand.

Eindpunt: bushalte Eeklo Het Leen
Buslijnen 58 en 67, rechtstreeks naar Gent en Brugge, minstens één keer per uur, ook in het weekend. Eeklo Station ligt op 1400 m loopafstand.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Langs Lieve en Leen bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en vaak zijn de paadjes smal. De wandeling is tijdens de zomermaanden en bij goed weer ook begaanbaar voor mensen met een kinderwagen, maar niet voor mensen in een rolwagen.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *