Meerdaalwoud

Gemeente Bierbeek, Oud-Heverlee en Leuven
Lengte van de wandeling: 13 en 23 km
Kortere wandelingen: 5, 10, 14 en 17 km

Het Meerdaalwoud is één van de weinige plaatsen in Vlaanderen die sinds de laatste ijstijd altijd bebost zijn gebleven. Samen met het Heverleebos is dit bosdomein 2071 ha groot. Beide bossen liggen op de overgang van bodems met zandleem en rijke leembodems. De hoogteverschillen (50-107 meter) dragen bij tot een afwisselend bosbeeld met een grote verscheidenheid aan bomen en struiken.

MeerdaalHPOpenbaar vervoer

De wandeling start of eindigt aan de bushalte De Borre te Bierbeek of de NMBS-stopplaatsen Heverlee, Oud-Heverlee en St-Joris-Weert. De wandelaar maakt zelf de keuze. Wil je de routebeschrijving in de brochure volgen neem je het best de bushalte De Borre als vertrekpunt: vanuit het station van Leuven bereikbaar met de buslijnen 7 en 8 (ritduur ca. een half uur). Ook vanuit de NMBS-stopplaats Sint-Joris-Weert kun je een kortere wandeling maken en de routebeschrijving in de brochure volgen.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Meerdaalwoud bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. Kostprijs: 1,5 euro

Deze brochure is momenteel niet meer in stock. TreinTramBus-leden kunnen de brochure wel nog gratis downloaden via www.treintrambus.be/leden.

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en vaak zijn de paadjes smal. Daarom is deze wandeling minder geschikt voor rolwagens en kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *